TRT Haber

TRT Haber

TRT Haber Ne zaman kuruldu?

Ülkemizin en köklü TV kuruluşu olarak karşımıza çıkan TRT çok geniş kapsamlı olarak hizmet sunan kamu kuruluşudur. Bu noktada hem çocuk kanalı hem de haber kanalı olarak farklı kanallarla izleyicisinin karşısına çıkmaktadır. TRT Haber kanalı ise TRT bünyesinde yer alan bir haber kanalı olarak karşımıza çıkmaktadır.

18 Mart 2010 tarihi itibariyle kurulan TRT Haber, ülkemizde hem bölgesel hem de ulusal düzeyde hizmet sunmaktadır. Ayrıca uluslar arası düzeylerde de haberleri karşımıza çıkartan TRT Haber, etki bir haber kanalı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Esasında TRT Haber kanalı daha öncesinde TRT 2 olarak hizmet sunan yine TRT bünyesinde yer alan bir frekanstan yayın yapmaktadır. Sürekli olarak etkili bir gelişim dönemi içerisinde yer alan TRT Haber Kanalı, 2013 yılına gelindiği ise logosunu değiştirmiştir. Yine aynı yıl hem stüdyosunu değiştiren hem de HD yayına geçen TRT Haber kanalı, günümüzde izleyici sayısını da her geçen gün arttırmayı başarmaktadır.

TRT Haberin Sahibi Kimdir?

Elbette ki Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun bir kamu kuruluşudur. Bundan dolayı TRT Haber kanalının da sahibinin devlet olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Bu noktada Türkiye Radyo Televizyon Kurumu yasaya dayalı olarak kurulmuş ve kamu yararına hizmet sunmakla mükellef bir kurum olarak tanımlanmaktadır.

29 Nisan 1964 yılı itibariyle kurulmuş olan TRT, 1984 yılına kadar siyah beyaz yayın yapan bir kuruluştur. 1984 yılından bu yana oldukça hızlı bir gelişim dönemine dahil olan TRT, daha sonraki yıllarda çok sayıda farklı kanalını da bünyesinde barındırmaktadır. TRT 359 sayılı Meclis Kanununa dayalı olarak kurulmuştur. Bu noktada TRT Haber de bu kanun çevresinde oluşturulan bir haber kanalı olarak karşımıza çıkmaktadır.

TRT Haber İletişim Bilgileri

Esasında Türkiye Radyo ve Televizyon Haber ve Yayınları Dairesi Başkanlığı’nın sahibi olduğu TRT Haber kanalının da iletişim adresi bu başkanlığınkiyle aynıdır. Turan Güneş Bulvarı/ Oran – Yıldız Çankaya/Ankara adresinde yer alan TRT Haber kanalının telefon numarası ise 444 0 878 numaralı telefondur. Yine bu kurumum faks numarası da 0312 463 23 35 numarasıdır.