NTV

NTV

NTV Ne zaman kuruldu?

NTV Türkiye’nin ilk haber kanalı olma özelliğini taşımaktadır. 1996 yılında kurulmuştur. 1999 Ocak ayında Doğuş Yayın Grubu bünyesine katılmıştır ve bundan sonra gelen başarı skalası ile Türkiye’de medya endüstrisinin tamamen değişmesinde büyük rol oynamıştır.

Bir çok alanda yayın yapan NTV’nin ana alanları ekonomi, kültür, sağlık, sanat, eğitim ve çevre gibi konulardır. NTV sosyal sorumluluğu olan bir TV kanalıdır. Bu sosyal sorumluluk kanalın kurumsal kimliğinin bir getirisidir. Yaptığı yayınlar ve bazı özel projeler ile kendisini kanıtlamıştır. Özel projelerine en büyük örnek Yeşil Ekran’dır. Bugüne kadar farklı kurum ve kuruluşlar tarafından 700 den fazla ödül almış, bugün faaliyetini hala hakkıyla sürdürmektedir.

NTV Sahibi Kimdir?

Bugün hala en çok izlenen ve tercih edilen haber kanallarının başında yer alan NTV’nin sahibi Cavit Çağlar’dır. NTV ‘nin açılımını Türkiye’de hemen hemen hiç bilinmiyor. Kanal adının açılımı bir çiçek ismidir. Tam adı; Nergis Televizyonu’dur. 2013’ten itibariyle kanal 16:9 geniş ekran formatına geçiş yapmıştır.1999 yılından itibaren Doğuş Grubun bünyesinde yönetilmeye başlamıştır. Kanalın eski adı ise SATEL’dir.

2004 yılında Avrupa’da açtığı kanal ile izlenirliği hepten artmıştır. Ayrıca UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi‘ni canlı olarak yayınlayarak büyük avantaj elde etmiştir. 2008 yılında NTV Spor adında spor kanalını açmıştır. NTV Haber Merkezi de 2011’den beri devam etmektedir.

NTV İletişim Bilgileri

Merkez binası İstanbul’da bulunan NTV’nin, aynı zamanda Ankara, İzmir, Diyarbakır ve Brüksel şehirlerinde de temsilcilikleri bulunmaktadır. Türkiye’nin her yerinde ve dünyanın da dört bir yanında bulunan ve her koşulda haber yapan değerli muhabirleri bu kanalda çalışmaktadır.

NTV, Reuters, ENEX, APTN, BBC gibi dünya markası olmuş haber kuruluşları gibi bir çalışma sistemine sahiptir. Bizler de çeşitli haber ajansları sayesinde hem Türkiye hem dünya gündemini yakından takip etmekte ve yayıncılığını ‘güvenilirlik’ ve ‘tarafsızlık’ esasına göre sürdürmektedir.

NTV tarafından hazırlanan içeriğe televizyon dışında da ulaşım kaynakları vardır; ntv.com.tr internet sayfasına, iPad, iPhone, Apple TV, Android akıllı telefon, Android tablet, Samsung Tizen Smart TV uygulamaları üzerinden ulaşılabiliyor ve hayatın her alanında gündemi takipte kalınabiliyor. NTV iletişim bilgileri söz konusu olduğunda karşımıza 0212 – 335 00 00 telefon numarası çıkmaktadır.