Hilmi Bilgin Kimdir ?

Hilmi Bilgin Kimdir ?
23:45 - Şubat 24 2019 Pazar

1972 yılı itibariyle Sivas şehrinin Alacahan bucağında dünyaya gelen Hilmi Bilgin, ilk e orta öğrenimini Sivas şehrinde tamamladı. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Hilmi Bilgin, bir süre Sivas SGK İl Müdürlüğünde kamu avukatı olarak görev yaptı. Daha sonra bu görevinden istifa eden Bilgin, 2003 yılından itibaren serbest avukat olarak görev yapmaya başladı.

Gerek öğrencilik gerekse iş hayatı süresince sivil toplum kuruluşlarında görev alan Hilmi Bilgin, dernek ve vakıflarda da görev aldı. Sivas Barosu Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu Üyeliği ile Sivas Barosu Başkanlığı görevini yürütmüş olan Hilmi Bilgin, Ak Parti Sivas İl Teşkilatında Seçim İşleri Başkanı ve Teşkilat Başkanı olarak siyasi çalışmalara katıldı.

24. Dönem itibariyle Sivas Milletvekili olan Hilmi Bilgin, bu dönemde Anayasa Komisyonu üyeliği görevinde de bulundu. An itibariyle Genel Merkez Seçim İşleri Başkan Yardımcısı olan Bilgin, 25. Dönemde tekrardan Sivas Milletvekili adayı olan Hilmi Bilgin, 2019 yılında ise Yerel Seçimlerde Ak Parti’nin Sivas Belediyesi Başkan Adayı oldu. Orta düzeyde İngilizce bilen Hilmi Bilgin, aynı zamanda evlidir.