Halk TV

Halk TV

HALK TV Ne zaman kuruldu?

Halk TV 10 Ocak 2005 yılında kurulmuş ve Türkiye’de yayın yapmaya başlamıştır. Ayrıca bu kanal ile ilişkili Halk Radyo adında bir de radyo istasyonu bulunmaktadır. Halk TV devamlı yayın akışı olan ve her saat başında haber verme hizmeti sunan bir kanaldır. Şu an için Türkiye dışında bir yayın yapmadığı biliniyor fakat 2020’de yapılan köklü değişiklikler ile ileri tarihte bu tarz bir gelişim gösterip göstermediğini hep birlikte göreceğiz. Radyo istasyonu dışında televizyonda da Halk TV Euro adında kardeş bir kanalı vardır. Halk Tv’nin içinde bulunduğu Halk Grup Türkiye medya hayatında yerini almıştır.

HALK TV Sahibi Kimdir?

Halk TV 2005’te Deniz Baykal ve başta Mahmut Yıldız olmak üzere kendisinin yakın çevresinden iş insanları tarafından kurulduğu bilinir. Daha sonrasında kanal Deniz Baykal’ın kızı Aslı Baykal’a devir olmuştur ve Biyokimya profesörü olan Aslı Baykal Halk TV Yönetim Kurulu Başkanvekilliği görevini üstlenmiştir. Fakat 2020 senesi başında kanalı Baykallar temelli olarak sattı. Kanalı satın alan kişi İngiltere’de yaşayan, orada tekstil sektöründe çok büyük başarılara imza atmış olan iş insanı Cafer Mahiroğlu ‘dur.

El değişikliği üzerine kanalda değişiklikler yaşanıyor. İlk değişiklik kadrosundan yana başlamış olup çalışanlarının bir kısmı farklı kanallara transfer olmuştur. Ayrıca Halk TV artık HD olarak yayın yapacak. Kanalın yayın planında ise ne gibi değişiklikler olacağı şuan belli değil.

HALK TV İletişim Bilgileri

Halk TV’nin 2020 yılında Baykallardan iş insanı olan Cafer Mahiroğlu’na satışından sonra kanalda bir takım değişiklikler meydana geliyor. Bunların en başında ise merkezi Ankara’da bulunan genel merkez binasının İstanbul’a taşınacak olmasıdır.

Halk TV yayın yapan platformlar; Digiturk, D-Smart, Türksat 4A. Ayrıca internet üzerinden de izlenebilmektedir. Bir süre Tivibu ve Turkcell TV+ üzerinden de yayınlarını yapmıştır.

Aynı zamanda Halk TV’nin kendi sitesinin iletişim bölümünde kendilerine ulaşabileceğiniz bir iletişim formu bulunmaktadır. Gerekli bilgiler doldurulduğu takdirde kendileri ilgili konularda dönüş yapmaktadırlar. Halk TV iletişim bilgileri söz konusu olduğunda karşımıza 0312 2366425 telefon numarası ile 0312 2366430 faks numarası çıkmaktadır.