CNN Türk

CNN Türk

CNN TÜRK Ne Zaman Kuruldu?

CNN Televizyonu uluslar arası yayın yapan bir kuruluş olarak karşımıza çıkmaktadır. Amerikalı bir firma olan CNN ülkemizde Demirören Holding bünyesinde yayınlarına devam etmektedir. Haber kanalı olarak uluslar arası ortamlarda tanınan bu haber kanalı, Türkiye’de İstanbul merkezli olarak yayın yapmaktadır. CNN Türk 1999 ile 2006 yılları arasında daha çok çeviri tarzında haberlerle karşımıza çıkmaktadır.

Doğan Holding bünyesinde yer alan Eko TV kanalının karasal yayın hakları üzerinden yayın hayatına başlayan CNN Türk, özellikle 2006 yılı ile 2008 yılları arasında yapmış olduğu Formula 1 yayınlarıyla gündeme gelmiştir. Ancak CNN Türk 28 Ocak 2008 yılı itibariyle karasal yayın hakkını TNT kanalına bırakmaya karar vermiştir. İlerleyen süreçte TV5 kanalının karasal yayın lisansını satın alan CNN Türk, böylece yeniden etkili bir şekilde karasal yayında da var olmaya başlamıştır.

CNN TÜRK Sahibi Kimdir?

Günümüz itibariyle ülkemizde en çok tanınan haber kanalları arasında yer alan CNN Türk, nitelikli bir haber kanalı olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu doğrultuda CNN Türk haber kanalının sahibinin kim olduğu da merak edilmektedir. CNN Türk haber kanalı ilk olarak Doğan Holding bünyesinde kurulan bir haber kanalıdır. Dolayısıyla bu kanalın ilk sahibinin Aydın Doğan olduğunu söylemek mümkün olmaktadır.

Yakın zamanda CNN Türk el değiştirerek, Doğan Holding bünyesinden çıkmamakla birlikte, artık Demirören Gruba dahil olmuştur. Bu noktada Doğan Holdingin TV sektöründeki tüm hisselerini satın alan Demirören Grup doğal olarak CNN Türk haber kanalının da sahibi olmuştur.

CNN TÜRK İletişim Bilgileri

Tam olarak medya hizmet sağlayıcısı olarak tanımlanan CNN Türk, ülkemizde en çok tanınan haber kanalları arasında yer almaktadır. Bundan dolayı söz konusu haber kanalının iletişim bilgileri de merak edilmektedir. Bu noktada CNN Türk; Demirören Medya Center’in bulunduğu adres bilgilerine sahiptir. 100. Yıl Mahallesi, 2264 Sokak, Numara 1 Bağcılar/İstanbul adresi CNN Türk’ün adresi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yine CNN Türk telefon ve faks numarası ise 0212 413 56 00 telefon numarasıdır. Yine CNN Türk haber kanalının internet adresinden bu haber kanalıyla iletişim kurabilmek de mümkün olmaktadır.