A Haber

A Haber

A Haber Ne zaman kuruldu?

Son zamanların iddialı haber kanalları arasında yer alan A Haber, ülkemizde en çok tanınan kanalları arsında yer alıyor. 25 Nisan 2011 yılı itibariyle kurulan A Haber, o tarihten bu yana iddialı bir şekilde sektörde yer alıyor. Ülkemizin ön planda yer alan medya grupları arasında yer alan Turkuvaz Medya Grubu projesi olan A Haber, hızlı bir şekilde gelişmeye başlamıştır.

Esasında 2010 yılı itibariyle kurulmaya başlayan A Haber, temelde etkili bir proje olarak karşımıza çıkıyor. Bu projenin hayata geçirilmesi ise tam anlamıyla 25 Nisan 2011 yılı itibariyle tamamlanmıştır. böylece A Haber kanalı kurularak Türkiye’deki habercilik sektörüne dahil olmuştur.

A Haber Sahibi Kimdir?

Elbette ki A Haber kanalının sahibinin kim olduğu sorusu sıklıkla sorulabilmektedir. Zira A Haber son zamanlarda çok farklı anlamlarda gündemde olan bir haber kanalıdır. Bu noktada söz konusu haber kanalının sahibinin ise temelde Turkuvaz Medya Grubu olduğunu söyleyebiliriz. Elbette ki A Haber kanalının genel yayın yönetmeni ise bir dönem Habertürk kanalında da görev yapmış olan Erdoğan Aktaş yer almaktadır.

Turkuvaz Medya tarafından kurulmuş olan A Haber, genel olarak çok sayıda kişiye haber sunmaktadır. Bu kapsamda A Haber’in sahibinin ise Ömer Faruk Kalyoncu olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü Turkuvaz Medya Grubunun yönetim kurulu başkanlığını Ömer Faruk Kalyoncu yapmaktadır.

A Haber İletişim Bilgileri

Haberin Kanalı sloganı çerçevesinde yayın hayatına devam eden A Haber, her ne kadar 2011 yılında kurulmuş olsa da geçmişi 1995 yılına kadar uzanıyor. Şöyle ki A Haber kanalının kadrosunu oluşturanların çoğu 1995 yılıyla 2006 yılında yeni TV VE 2007 ile 2014 yılında Yeni Asır TV isimleriyle faaliyet yürüten ekipten oluşuyor. Bu kapsamda A Haber kanalının genel merkezinin İstanbul’da olduğunu da söylemek mümkün oluyor.

A Haber kanalının İstanbul Beşiktaş haricinde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde ve Azerbaycan’da temsilcilikleri bulunuyor. A Haber İletişim Bilgileri iletişim bilgilerini ise Ihlamur Yıldız Caddesi Toprak Center No:8 Beşiktaş / İstanbul olduğunu söyleyebiliriz. telefon ve faks numarası ise; (0212) 300 66 66 (212) 354 46 59’dur.