Sivas Belediye Başkanı

Türkiye 2019, 31 Mart ayı yerel seçimler sonrası Sivas Belediye Başkanı olarak Ak Parti adayı Hilmi Bilgin %49’luk oy oranıyla Sivas’ın Belediye Başkanı olmuştur.

Peki Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin Kimdir ?

1972 yılı Sivas doğumludur. Okul öğrenimi Lise’ye kadar Sivas’ta tamamlamıştır. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. Sivas şehrinde kamu kurumlarında avukatlık yapan Hilmi Bilgin bir süre sonra istifa ederek serbest avukatlık yapmıştır. Sivas’ta Baro Başkanlığına kadar yükselmiştir.

Ak Parti Sivas İl Teşkilatında seçim işleri başkanı ve Seçim koordinasyon merkezinde hukukçu olarak ilk siyasi hayatına başlangıç yaptı. 2011-2018 yıllarında AK Parti Genel erkez Seçim İşleri Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 24-25-26 dönem Ak Parti Sivas Milletvekilliği görevlerini tamamlayan Hilmi Bilgin, Milletvekilliği boyunca TBMM Adalet ve Anayasa Komisyon üyesi olarak görev aldı.

31 Mart 2019 seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti’den Sivas Belediye Başkanlığına aday gösterilmiş ve %49’luk oy oranıyla seçimin kazananı olmuştur.
sivas-belediye-baskani.jpg (1024×626)