Sivas Valisi

2018/202 sayılı Valiler kararnamesi 2018 yılında Sivas Valilik görevine atanan isim Salih AYHAN günümüzde şuan Sivas valisi olarak görevini yapmaktadır.

Sivas Valisi Salih Ayhan Kimdir ? 

1976 yılında Bayburt’ta dünyaya gelen Salih Ayhan, ilk ve orta öğretimlerini memleketinde tamamlamıştır. Yüksek öğrenimini Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nde 2000 yılında yerine getirmiştir. Yüksek lisansını ise Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümü’nde yerine getirdi.

Salih Ayhan ilk olarak mesleki hayatına 2004 yılında Trabzon kaymakam adayı olarak başlangıç gösterdi. Londra’da dokuz ay dil eğitimi alıp, ayrıca TODAİE’de Kamu Diplomasisi Kursu’na katılmıştır. Sivas’ta Vali yardımcılığı görevinde yer alan Ayhan, 2012-2016 yıllarında ise Sivas İl Özel İdare Genel Sekreterliği görevini yaptı.

Bir çok vakıflarda ve derneklerde başkanlık, üyeliklerde görev almış ve mütevelli heyetlerinde de yer almıştır.  2018/202 sayılı Valililer Kararnamesi ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sivas Valiliği görevine atanmıştır. Salih Ayhan yabancı dil olarak İngilizce bilmekte ve evli, 2 çocuk babasıdır.
sivas-valisi.jpg (850×450)