Sivas İlkokulları ve Sivas’taki İlköğretim Okulları

Sivas İlkokulları ve Sivas’taki İlköğretim Okulları
11:00 - Ağustos 1 2019 Perşembe

İç Anadolu Bölgesi denildiğinde ilk akla gelen şehirler arasında yer alan Sivas ilkokulları, ortaokulları ve liseleriyle de ön plana çıkan bir kentimiz olarak tanımlanıyor. Şehirde çok sayıda ilkokulun bulunduğu bilinmekle birlikte ilçelerde de çok sayıda okulun eğitim verdiği biliniyor. Sivas eğitim alanında son zamanlarda adını sıklıkla duyurmaya başlayan bir kent olduğu için Sivas ilkokulları da merak edilmektedir. İşte Sivas şehrinde ön plana çıkan bazı ilkokullar:

  1. Abulvahabigazi İlkokulu
  2. Cahit Zarifoğlu İlkokulu
  3. Dumlupınar İlkokulu
  4. Fevzipaşa İlkokulu
  5. Halil Rıfat Paşa İlkokulu

Sivas toplamda 701 adet ilkokul, ortaokul ve liseye ev sahipliği yapan bir kenttir. Bu noktada şehirde eğitim faaliyetlerinin her geçen gün yaygınlaştığını söylemek mümkün olmaktadır.

Sivas’ın Öne Çıkan Bazı İlkokulları

İlkokul eğitim ve öğretim faaliyetlerinin temelinin atıldığı bir akademik kariyer basamağı olarak karşımıza çıktığı için Sivas ilkokulları söz konusu olduğunda akademik anlamda başarılı okullar ön plana çıkmaktadır. Bu okullar arasında yer alan Abdulvahabigazi İlkokulu; Klavuz Mahallesi’nde yer almaktadır. Okulda 14 öğretmen, 15 derslik ve toplamda 220 öğrenci bulunmaktadır. Sivas merkezde bulunan Cahit Zarifoğlu İlkokulu; Fatih Mahallesi’nde yer almaktadır. İlkokulda toplam 20 öğretmen görev yaparken; 17’de derslik bulunmaktadır. Okulda eğitim gören öğrenci sayısı ise 416’dır.

Dumlupınar İlkokulu; Mimar Sinan Mahallesi sınırları içerisinde bulunmaktadır. Polis Lojmanlarına yakın bir yerde konumlanmış olan Dumlupınar İlkokulu; toplamda 6 öğretmenin hizmet sunduğu bir eğitim-öğretim kurumu olarak karşımıza çıkmaktadır. İlkokulda 6 derslik bulunurken; 111 öğrenci de eğitim görmektedir.

Sivas Akdeğirmen Mahallesinde yer alan Fevzipaşa İlkokulu; Vali Varinli Caddesinde bulunmaktadır. Yine Sivas merkezde yer alan Halil Rıfat Paşa İlkokulu; Ece Mahallesi/ Halil Rıfat Paşa Caddesi; Numara: 60 Posta Kodu: 58030 – Sivas adresinde yer almaktadır. Toplamda 16 dersliğin yer aldığı ilkokulda 19 öğretmen de eğitim öğretim faaliyetlerinde görevlendirilmiştir. Yine ilkokulun toplam öğrenci sayısının 356 olduğu bilinmektedir. Bütün bu bilgiler ışığında Sivas ilköğretim okulları söz konusu olduğunda son derece nitelikli bir eğitim – öğretim faaliyetlerinden söz etmek mümkün olmaktadır.

Yorumlar (4)
  • TU
    Turab
    4 sene ago
    Sayın valimiz lütfen hava çok soğuk biz okula gidersek hastalanır eğitimimizden ayrı kalırız ve konuları anlamayız
  • SA
    Saffet turan
    4 sene ago
    Başarı tesadüf değildir. Bizler son beş yıldır öğrencilerimizin her açıdan iyi bir birey olması için gayret gösteriyoruz. Bu bir ekip işi. Tabi öğretmen, öğrenci ve veli işbirliği sayesinde başarı ister istemez geliyor. Akademik başarımızın yanında fiziki olarakta iyi bir durumdayız. Okulumuzda yaptığımız faaliyetlerden birkaçını şöyle sıralayabiliriz. KURSLAR -Akıl ve zeka oyunları kursu -Org kursu -Bağlama kursu -Halk oyunları kursu -Satranç kursu -Okuma yazma öğretimi kursu PROJELER -Her öğrenci bir fidan projesi( fidan dikme faaliyetleri) -Benimde bir kuş yuvam var projesi -Problemin resmini çiz projesi (Matematik) -Oku hediye et projesi(kitap okuma) SOSYAL FAALİYETLER -Hikaye okuma ve değerlendirme saatleri(her hafta) -Sosyal sorumluluk projeleri(yardımlaşma, yemen,suriye, her sınıfın bir yetim kardeşi var.) -Yıl sonu sergileri ve yıl sonu kaynaşma piknikleri -Veli ziyaretleri -Ders kapsamında yapılan geziler Başarılı okullar içerisinde okulumuzun isminin geçmesi bizleri onurlandırmıştır.
  • SU
    Suat
    4 sene ago
    Sivasimizin butun ilkokulları minik yavrularimizi en iyi şekilde yetistiren,onlar uzerinde emeklerini sakinmayan cok degerli ogretmen ve personel arkdaslarla dolu. Cahit Zarifoğlu ilkokulu mensubu olarak böyle bir degerlendirme ile karsilasmakta bizleri ayrıca onure ediyor. Simdiden 2019/2020 egitim ogretim yilinin tüm paydasanlara hayirlar getirmesi dileğiyle
  • AK
    Akın
    4 sene ago
    Bu haberi ve sıralamayı neye göre yaptınız acaba ve yapmaktaki amacunuz neydi çok merak ettim doğrusu
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi