Salih Ayhan Kimdir ?

Salih Ayhan Kimdir ?
23:47 - Şubat 24 2019 Pazar

Sivas valisi Salih Ayhan 1976 yılında Bayburt’ta dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini memleketi olan Bayburt’ta bitirdikten sonra yüksek öğrenim için Bursa Uludağ Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümüne gitmiştir. Bu bölümü bitirdikten sonra Cumhuriyet Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyoloji Bölümü’nde yüksek lisansını tamamlamıştır. Okul hayatı bittikten sonra mesleki hayatına 2004 yılında Trabzon’a kaymakam olarak atanarak başlamıştır. Salih Ayhan İngiltere’de dil eğitimini tamamlamıştır. Ayhan TODAİE’de Kamu Diplomasisi Kursuna katılmıştır.

Salih Ayhan kaymakam vekilliği görevini sırasıyla Ordu-Çatalpınar, Samsun-Yakakent, Kastamonu-Azdavay, Sivas-Altınyayla, Şarkışla’da yapmıştır. Sivas’ın Divriği ilçesinde de kaymakamlık yapmıştır. Daha sonra Sivas vali yardımcılığına getirilmiştir. Salih Ayhan 2012-2016 yılları arasında ise Sivas İl Özel İdare Genel Sekreteri olarak görev yapmıştır.

Ayhan 2013-2014 yıllarında İçişleri Bakanlığı görevlendirmesi ile yerel yönetimlerle ilgili olarak bir kısa dönem Avusturalya’da düzenlenen programa katılmıştır. Salih Ayhan birçok şirketin yönetim kurulu başkanlığında ve üyeliği görevinde yer almıştır. Ayrıca vakıf, dernek ve birliklerde üyelikleri ve başkanlıkları ve mütevelli heyetlerinde görevleri bulunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yaparken Sivas Valisi olarak atanan Salih Ayhan evli ve iki çocuk babasıdır.