Yöresel lezzetler sınıfta tanıtılıyor ve tadılıyor

Yöresel lezzetler sınıfta tanıtılıyor ve tadılıyor
17:20 - Mart 7 2019 Perşembe

Sivas’ta merkezde bulunan Vali Aydın Güçlü İlkokulu’nda Değerler Eğitimi kapsamında yapılan faaliyette yöresel lezzetler etkinliğinde öğrencilere yöresel yemekler tanıtılıyor.

Vali Aydın Güçlü İlkokulunda görev yapan 2-B Sınıf Öğretmeni İlyas Güven, Değerler Eğitimi kapsamında öğrenci velileriyle birlikte okulda “Yöresel Lezzetler” adında etkinlik düzenledi. Anneler Anadolu’nun çeşitli illerine ait olan ve evlerinde yaptıkları yemekleri sınıflarda öğrencilere ikram ettiler. Yöresel lezzetleri tanıtmak amacıyla yapılan bu etkinlikle öğrenciler hem sosyalleşiyor hem de elindekini başkalarıyla paylaşmayı öğreniyor.

Hazırladığı etkinlik hakkında bilgi veren Sınıf Öğretmeni İlyas Güven, “Vali Aydın Güçlü İlkokulu 2-B sınıfı olarak değerler eğitimi kapsamında 15 günde bir yöresel lezzetler etkinliği yapmaktayız. Daha önceden belirlediğimiz velilerimiz evlerinde yapmış oldukları yemekleri okula getirerek çocuklarımıza ikram etmekteler. Bu etkinliğin temel amacı okul, veli, öğretmen ve öğrenci işbirliği ve uyumunu geliştirerek çocuklarımıza farklı yörelere ait farklı lezzetteki yemekleri tattırmak onlarla tanıştırmak onları sevdirmek ve kültürümüzün miraslarını çocuklarımıza aktarmaktır. Diğer bir yönü ise sınıfımıza paylaşmayı, kaynaşmayı ve dayanışmayı arttırmaktadır.” dedi.

Öğrenciler ve veliler sınıf öğretmeni eşliğinde hazırlanan yöresel lezzetler etkinliğini çok sevdiklerini belirttiler.