Yeni arabalar alacaklar, dikkat

Yeni arabalar alacaklar, dikkat
11:00 - Aralık 6 2020 Pazar

İkinci el otomobil pazarında fiyat artışından ve bazı dolandırıcılık faaliyetlerinden uzak durmak isteyen alıcılar, yeni arabalara yönelerek rahatlamak istiyor. Genel olarak otomobil bayilerinden veya oto galerilerinden alınan yeni araçlarda çeşitli sorunlarla karşılaşılabilmektedir. Bazen imalat hatalarında bazen de nakliye faaliyetlerinde oluşabilecek bu hatalara karşı alıcıların dikkatli olması gerekmektedir. Arabalardaki kusurların satış fiyatını önemli ölçüde düşürebileceğini belirten uzmanlar, yeni bir araba satın almadan önce uzmanlığa götürülmelerini tavsiye ediyor.

“Bazı yeni arabalarda parçanın değiştiğini gördük”

Sıfır kilometreye satın alınan bazı otomobillerde çeşitli hatalar olabileceğini belirten otomobil ekspertizi Cihan Acar, ikinci el araçlarda elde edilen ekspertiz raporlarının yeni araçlarda da alınması gerektiğini vurguladı. Vücut testlerinin genellikle yeni arabalarda yapıldığını belirten Acar, “Bazen sıfır kilometre alınan yeni araçlar için değerleme yapıyoruz. Bu sayı elbette ikinci el araçlara göre daha az. Pek çok yerde olduğu gibi çeşitli durumlarla karşılaştık. Özellikle sıfır araçlarda sıklıkla vücut testleri yapılmaktadır. Gövde testinde bazen aracın tavan, çamurluk veya kapı gibi farklı kısımlarında fabrikasyon boya mikronunun yüksek olduğunu gördük. Sıfır kilometrelik bazı araçlarda yerel boya uygulamasına şahit olduk. Hatta bazı araçlarda parçanın değiştirildiğini gördük. “İnsanların ikinci el araç alırken onları uzmanlık kontrolüne soktuğu gibi, yeni bir araç alırken uzmanlık kontrolünden geçmeleri gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“Yeni bir araba alırken araç gövde kontrolünün yaptırılmasında fayda var”

Sıfır arabadaki fabrikasyon hatalarının ileride otomobillerini satmak isteyen vatandaşlar için sorun olduğunu belirten Cihan Acar, bu durumun önüne geçmek için kusurların erken belirlenmesi gerektiğini söyledi. Uzmanlığındaki teknik cihazlar ile boya mikron değerlerinin kolaylıkla anlaşılabileceğinin altını çizen Acar, konu ile ilgili şunları söyledi:

Bir örnek vermek gerekirse, bir otomobil markasının, özellikle bir modelin fabrikasyon boya mikron değeri yüksek olabilir. Boya ölçümleri yaparken kullandığımız teknik cihazlar ile aracın boya mikronunu ölçebiliyoruz. Standarda bakıldığında otomobillerin fabrikasyon boya mikron değeri genellikle 120-130-140’tır ancak aynı aracın bir bölümünde bu değerler 200’ün üzerindedir. Araç yeni olduğunda insanlar gidip hakkında yazı alabilirler. hizmetten. Servis, bu durumun fabrikadan çıkmayla ilgili olduğuna dair bir belge ile çözüm sunabilir. Bu, biraz daha eski arabalarda sorun olabilir. Servise gittiğinizde bununla ilgili bir belge vermek istemiyorlar ve aracın garanti süresi çoktan bitti. Bu nedenle, araç satıcıları ve alıcıları ile tartışmaya giriyoruz. Araç sahibi haklı olarak ‘Ben bu aracı sıfır aldım, aracımda hata buluyorsun. Alıcı ile aynı fikirde miydin? ‘sitem şeklinde. Bu sebeple en azından yeni bir araba alırken araç gövdesini kontrol ettirmekte fayda vardır. “

Şevket Can Cikot – Abdullah Güçlü

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi