Yaz mevsiminde Sivas’ta kayak keyfi

Yaz mevsiminde Sivas’ta kayak keyfi
14:22 - Mayıs 31 2019 Cuma

Türkiye’nin ilk kayak simülasyon merkezi olarak bilinen bu merkezde yaz aylarında da kayak severlere kayak yapma olanağı tanınıyor. Bu merkez Sivas Valiliği İl Özel İdaresi tarafından ayrılan fonla 770 metrekarelik bir alana yapıldı. Bu merkezin 161 metrekareli kısmı simülatör olarak yapıldı. Bu merkezde kayak dersi almak isteyen herkese yılın 12 ayı kayak dersleri verilmektedir.

Sivas Valisi Salih Ayhan kayak merkezi hakkında bilgi vererek, bu merkezin Türkiye’de ilkler arasında yer aldığını, burada simülasyon hizmetinin yanında özel kayak eğitimlerinin de yapıldığını söyledi. Vali Ayhan bu merkeze Yıldızdağı Kış Sporları Eğitim Merkezi adını verdiklerini ve yazın sıcağında da burada kayak imkanı sunulduğunu belirtti.

YAZ MEVSİMİNDE KAYAK KEYFİ

Sivas Valisi Salih Ayhan, bu merkezde aynı zamanda olimpik sporcular da yetiştirdiklerini ifade ederek burada bilimsel olarak çalışma yapan ofislerin bulunduğunu da sözlerin ekledi. Olimpik sporcu yetiştirme adına kayak merkezinde 64 çocuk eğitim alıyor. Bu merkezde teorik eğitimlerini tamamlayan sporcular kış aylarında da Yıldızdağı Kayak Tesisleri’nde uygulamalı eğitimlerini yapıyorlar. Bu sporcuların katılacakları organizasyonlarda ülkemizi temsil edeceğini sözlerine ekleyen Ayhan bu sporcuların yarışmalarda başarılar elde ederek ülkemizin bayrağını dalgalandıracaklarını ifade etti.

Sivas’ta hizmet veren kayak merkezinde Sivaslılar, hava sıcaklığının 40 derecelere yaklaştığı bu yaz günlerinde burada kayak yapmanın zevkini yaşıyorlar.