Üsküdar Burhaniye Mahallesi’nden Belediye Hizmetlerine Büyük Tepki

Üsküdar’ın Burhaniye Mahallesi sakinleri, belediye tarafından verilen hizmetlerin yetersiz olduğunu ve çözüm süreçlerinin gerektiği gibi işlemediğini belirterek belediyeye tepki gösterdi. Mahalle muhtarı ve sakinleri, özellikle temizlik ve altyapı sorunlarının çözülmesi için yetkililere çağrıda bulundu.
“Çözüm var, fakat irade yok”, diye belirten Burhaniye Mahalle Muhtarı Kadir Uğurtay, mahalledeki çöp ve moloz yığınlarının uzun süredir temizlenmediğini, ancak kamuoyuna yansıtılınca hemen temizlendiğini ifade etti. Ayrıca, muhtar Uğurtay, sağlık ocağı gibi önemli bir ihtiyaca çözüm bulunması konusunda belediyenin yeterli desteği sağlamadığını öne sürdü.
Boş arsaların otlarla dolu olması ve yangın riski taşıması, temizlik hizmetlerinde yaşanan aksaklıklar ve personel yetersizliği gibi konular mahalle sakinlerini endişelendiriyor. Muhtar Uğurtay, bu konularda belediyenin daha aktif rol almasını talep etti.
Üsküdar genelinde yapılan rayiç bedel artışlarına da değinen muhtar, bu artışların haksız olduğunu ve Üsküdar halkına zulüm olduğunu vurguladı. Mahalle muhtarı, belediye başkanının iletişim eksikliğinden de şikayetçi olduğunu dile getirdi.
Mahalle sakinleri de rayiç bedel artışlarının adil olmadığını ve ekonomik olarak zaten zor durumda olan vatandaşların daha da zorlanacağını ifade ettiler.