Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İşsizlik Sigortası Kanunu Önerisi kabul edildi

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından İşsizlik Sigortası Kanunu Önerisi kabul edildi
23:12 - Temmuz 23 2020 Perşembe

İşsizlik Sigortası Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı Parlamentonun Genel Kurulunda kabul edildi. Kabul edilen teklifle Dijital Medya Komisyonu kurulacak. Komisyon 17 üyeden oluşacak.

Komisyonun görevleri, interneti yasaların, bireylerin kişisel haklarının, mahremiyetin ve diğer temel hak ve özgürlüklerin veya zararlı fiziksel ihlallerin kullanılmasını önlemek için İnternet kullanımı yoluyla işlenen suçlarla etkin mücadele konusunda görüş ve öneriler sunacaktır. ve çocukların psikolojik gelişimi.

Özel sektör işyerlerinde kısa süreli çalışma ödeneğinden yararlananların ve nakit ücret desteğinden yararlananların Covid-19 salgınının neden olduğu zorlayıcı nedenden dolayı haftalık normal çalışma saatlerine dönmeleri durumunda, tüm sigortalılar ve işveren hisseleri 31 Aralık 2020’yi geçmeyen 3 ay boyunca İşsizlik Sigortası Fonu’ndan alınmıştır.

Yeni tipte korona virüsü salgını nedeniyle Başkan, kısa çalışma başvurusunu 31 Aralık 2020’ye kadar uzatmaya yetkilidir.

Manisa’nın Türkiye Kömür İşletmeleri’nin Soma ilçesi, Kurumun telif hakkı anlaşmaları tarafını kapsadı Işıklar, Atabaca ve Geventep ocağı işçisi ve 05.13.2014 tarihinde meydana gelen mayın kazasından sonra meydana gelen kıdem tazminatı sözleşmesi kıdem tazminatını ve / veya bildirim şartına uymadan iş sözleşmesinin feshi nedeniyle tazminat almamış olanlar, bu tarihten itibaren 2 ay içinde Kuruma başvurmaları halinde, başvuru tarihinden itibaren 6 ay içinde Kurum tarafından ödenir. makale.

Kimlik kartı ile öngörülen elektronik kimlik doğrulama sistemi İçişleri Bakanlığı tarafından belirlenecektir.

Ahmet Umur Öztürk

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi