Sivas Suşehri ilçe tanıtım haberi

Sivas Suşehri ilçe tanıtım haberi
01:36 - Temmuz 11 2019 Perşembe

Suşehri İlçe Belediye Başkanı : Fazlı Yüksel
Suşehri İlçe Nüfusu : 25.654
Suşehri İlçe Posta kodu : 58600

1906 yılında ilçede çok fazla su bulunması sebebiyle Suşehri adını almıştır. İlçe milli mücadelede büyük kahramanlıklar göstermiş ve Atatürk bu ilçeyi ziyaret etmiştir ve Erzurum Kongresi’ne giderken burada konaklamıştır. 

Suşehri’nin bilinen tarihi ve turistik yapıları çok azdır. Bunlardan biri Belkıs Hatun Camiidir. Ayrıca Kösedağ savaşında ölen Köse Süleyman Türbesi de bu ilçededir. Çok sayıda su kaynağının yanında Kılıçkaya Baraj Gölü de turizm konusunda değerlendirilebilecek güzelliklere sahip bulunmaktadır.

Suşehri İlçesi Sivas’ın neresindedir?

Sivas’ın ilçesi olan Suşehri 40° 9′ 47.3580” Kuzey ve 38° 5′ 29.3964” Doğu konumunda bulunmaktadır. İlçenin Sivas merkeze olan uzaklığı 103 kilometredir. Yüzölçümü ise 939 kilometrekaredir. İlçenin rakımı 1063 metredir. Suşehri’nin güney batısında Sivas bulunurken doğusunda ve kuzey doğusunda Giresun iline bağlı ilçeler yer almaktadır. Akıncılar, Şebinkarahisar, Aluçra gibi ilçelerle komşudur. Güneybatı kısmında İmranlı ilçesi, batıda Koyulhisar ilçesi, güneybatıda ise Zara ilçesi yer almaktadır. İlçe iç Anadolu Bölgesi’nin yukarı Kızılırmak bölümünde yer almaktadır.

susehri-nerede.jpg (860×440)

Bir kısmının Karadeniz’de yer alması sebebiyle ilçede karasal iklim ve Karadeniz iklimi birlikte görülmektedir. Yazları kurak geçmekle birlikte kışları da diğer yerlere göre daha ılımandır ve sürekli yağmur yağar. 

Suşehri Tanıtım Videosu :

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi