Sivas’taki Tarihi Eserler MiniaSivas ile Sergilenecek

Sivas’taki Tarihi Eserler MiniaSivas ile Sergilenecek
18:57 - Ağustos 28 2019 Çarşamba

Zengin tarihi eserlere sahip olan Sivas’ın sahip olduğu bu değerler MiniaSivas sergisi ile sergilenecek. Osmanlı, Selçuklu ve Cumhuriyet Dönemine ait olan tarihi eserlere ait olarak hazırlanacak olan sergide 30 eser sergilenecek.

Sivas’taki Tarihi Eserler Minia Sivas ile Sergilenecek

Sivas Meslek Yüksekokulu El Sanatları Öğretim üyesi olan Serdar Korkmaz tarafından hazırlanacak olan eserlerin sergileneceği projede kültürümüzdeki farklı dönemlere ait 30 eser bulunuyor. Yüksek okuldaki öğretim görevlileri ve öğrenciler tarafından yürütülen projede Vakıflar Genel Müdürlüğü ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nden alınan projeler küçültülerek el oyması olarak hazırlandı.

Üniversitede sergilenecek olan eserler arasında; Divriği Ulu Cami ve Daruşşifası, Gökmedrese, Valilik Binası, Kongre binası, Atatürk ve Etnografya Müzesi, Kale Camisi, Buruciye Medresesi, Şifaiye Medresesi, Çifte Minareli Medrese, Ulu Cami, Arkeoloji Müzesi, Selçuk Anadolu Lisesi, Meydan Camisi, Taşhan, Kurşunlu Hamamı, Behrampaşa Hanı, Kangal Alacahan, Ziyabey Kütüphanesi, Güdük Minare, Çevre Kültür Sanat Evi ve Jandarma Binası bulunuyor.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi