Sivas’ta Ormanlara Giriş Yasağı Getirildi

Sivas’ta son dönemde meydana gelen orman yangınlarının ardından, ormanlık alanlara girişler geçici olarak yasaklandı.
Yüksek sıcaklıklar ve kuraklık koşullarının da etkisiyle artan yangın riskine karşı Sivas Valiliği, ciddi önlemler aldı. Bu önlemler, 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu ve 6831 sayılı Orman Kanunu temel alınarak şekillendirildi.
1 Ekim tarihine kadar sürecek yasakla birlikte, ormanlık alanlara yakın yerlerde yapılacak olan düğün ve benzeri etkinliklerde yanıcı madde kullanımı da yasaklandı. Sivas Valiliği, alınan bu kararları kamuoyu ile paylaştı.
Ormanlık alanlara girişlerin yanı sıra, piknik yapılması ve ateş yakılması da yasaklanmış durumda. Valilik, bu konuda İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve diğer ilgili birimlerle işbirliği içinde hareket ederek, gerekli denetimleri sıkılaştırdı.
Alınan tedbirler arasında, yangın riski taşıyan bölgelere yönelik bilgilendirme çalışmaları ve orman yangınlarına karşı duyarlılık artırıcı faaliyetler de yer alıyor. İlgili bölge müdürlükleri ve kolluk kuvvetleri, olası yangın tehlikelerine karşı tetikte olacak.
Uymayan vatandaşlara ise Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu gereğince gerekli idari ve adli işlemler uygulanacak.