Memurların Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Zam Konusunda Anlaşma Sağlanamadı

Memurların Toplu Sözleşme Görüşmelerinde Zam Konusunda Anlaşma Sağlanamadı
12:10 - Ağustos 20 2025 Çarşamba

Kamuda çalışan yaklaşık 4 milyon memur ve 2.5 milyon memur emeklisini ilgilendiren 8. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri devam ediyor. Bu süreçte, Kamu İşveren Heyeti ve kamu görevlileri sendikaları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde bir araya gelerek müzakerelerde bulundu. Toplantılar kapsamında, 11 hizmet kolunun yetkili sendika temsilcileriyle bir araya gelen Kamu İşveren Heyeti, tekliflerini sundu ve 11 hizmet kolunda anlaşmalar imzalandı; ancak genele yönelik maddelerde uzlaşma sağlanamadı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın basın toplantısında yaptığı açıklamada, genele ilişkin maddelerde anlaşma sağlanamamasını, tekliflerin ücret dengesini ve çalışma barışını sağlayacak düzeyde olmamasına bağladı. Yalçın, ‘Gelen teklifler bizim beklentilerimizi karşılamadı. Bu süreçte çeşitli eylemlerle, hatta Maliye Bakanlığı önüne kadar yürüyerek tepkimizi gösterdik. Ancak tekliflerde istediğimiz iyileştirmeler sağlanmadı’ dedi.

Yalçın, hizmet kolları düzeyindeki müzakerelerin hizmet kolları tarafından yönetildiğini belirtti ve ‘Hizmet kolu sözleşmeleri, hizmet kollarının iradesi altında yürütülüyor. Şimdi konfederasyona geçeceğiz, Başkanlar Kurulu toplantısını yapacağız ve geniş çaplı değerlendirmemizi bu toplantıdan sonra yapacağız’ ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi