Sivas’ta Altın Talebi Arttı, Kuyumcular Talebe Yetişemiyor

Sivas’ta Altın Talebi Arttı, Kuyumcular Talebe Yetişemiyor
22:09 - Aralık 29 2021 Çarşamba

Dolar kurunda yaşanan düşüşün ardından 1.000 liranın üzerinden 700 liralara kadar gerileyen gram altına talep arttı. Sivas Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Mustafa İrfanoğlu, Sivas’ta vatandaşların daha fazla gram altın ve altın talebi olduğunu belirterek, “Sivas’ta altına talep arttı. 1.000 liranın üzerini gören ve ardından 700 lira seviyelerine düşen gram altına yoğun talep var” açıklamasında bulundu.

Kuyumcuların son dönemde yoğunluk yaşadığı Sivas’ta özellikle gram altının en çok talep gören altın olduğunu belirten kuyumcular, “Fiyatın düşüşe geçmesiyle vatandaşlar bankadan almak yerine kuyumculardan gram altın ve çeyrek altın alarak yeniden altın yatırımı yapmaya başladı” dedi.

Dolara Talep Devam Ediyor

Döviz bürolarında da yoğunluk yaşanan Sivas’ta bugün kar yağışının daha az olması nedeniyle vatandaşların kuyumcular ve döviz bürolarında işlem yaptığı belirtildi. Bugün %7’nin üzerinde değer kazanan dolar kuru nedeniyle vatandaşların yükseliş beklentisi sonucunda en çok dolar ve altın oldukları gözlemlendi. Sivas’ta döviz bürolarında ve kuyumcularda yaşanan yoğunluğun gelecek günlerde daha fazla artması öngörülürken, kuyumcuların bir bölümünde gram altın kalmadığı öğrenildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi