Sivas’ta 1919 Fidan Dikimi Yapıldı

Sivas’ta 1919 Fidan Dikimi Yapıldı
11:34 - Nisan 27 2019 Cumartesi

Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla Sivas’ta planlanan 100 etkinlik kapsamında Aşağıculha köyünde fidan dikimi etkinliği yapıldı. Fidan dikim programında 1919 adet çam ağacı fidesi toprağa dikimi yapıldı. Programa İmranlı Kaymakamı Hasan Meşeli, jandarma ekipleri, polis ekipleri, ilçede hizmet veren kurumların müdürleri ve kurum personellerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş geldi. Programda aileleri, arkadaşları ve öğretmenleriyle birlikte fidan diken öğrenciler, unutulmaz anlar yaşadı. Programa katılan vatandaşlar bir bardak suyun yarısını kendileri içerken yarısını da ağaçlara dökerek ilk can suyunu verdi.

Program hakkında bilgi veren Tarım ve Orman İlçe Müdürü Hasan Yaz, “Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı etkileri kapsamında 1919 adet sarıçam fidanı hatıra ormanı oluşturuyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

Sivas Kongresi’nin 100’üncü yılı dolayısıyla programa katıldıklarını belirten öğrenciler ise geleceğe daha güzel bir doğa bırakmak için fidan diktiklerini belirtti. Aşağıculha köyünde gerçekleştirilen program 1919 adet fidanın toprakla buluşarak can suyunun verilmesi ile bitti.