Sivas’ta 1 Mayıs Kutlamaları Yapıldı

Sivas’ta 1 Mayıs Kutlamaları Yapıldı
15:37 - Mayıs 1 2019 Çarşamba

Sivas’ta 1 Mayıs kutlamaları dolayısı ile KESK’e bağlı sendikalar ve CHP ile Halk Evleri mensupları sabah Ethembey parkı önünde toplanıp, pankartlar açıp, sloganlar atarak kutlamaların yapılacağı Mevlana caddesine yüründü. Kutlamanın yapılacağı alanda polis ve jandarma tarafından geniş güvenlik tedbirleri aldılar. Katılımcılar kutlamanın yapılacağı alana tek tek aranarak alınmaya başlandı. Polis tarafından alan drone ile havadan kontrol edilerek güvenlik önlemleri üst seviyedeydi. Olası drone saldırılarına karşı jandarma tarafından drone savar silah alanda hazırdı. Etkinlik önceki 1 Mayıs etkinliklerinde hayatlarını kaybeden işçiler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Daha sonra tertip komitesi adına Mustafa Akyol bir konuşma gerçekleştirdi.

Akyol , “Eşit yurttaşlığın, barış ve kardeşliğin hakim olduğu, sendikal hak ve özgürlüklerin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, düşünmenin, düşünmeyi ifade etmenin itiraz etmenin cezalandırılmadığı, emeğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın, laikliğin hakim olduğu bir dünya ve ülke istiyoruz” diye konuştu. Konuşmanın ardından katılımcılar türküler eşliğinde halay çekip oyunlar oynandı.

1 Mayıs kutlamalarını omzundaki simit tezgahı ile izleyen Ahmet Dağdeviren (44) isimli satıcı, 35 yıldır simit satarak ailesini geçindirdiğini belirtip 9 yaşından bu yana hiç tatil yapmadığını dile getirdi.