Sivas Merkez Herekli Köyü Tanıtım Rehberi

Sivas Merkez Herekli Köyü Tanıtım Rehberi
02:48 - Nisan 27 2020 Pazartesi

Herekli Köyü

Nüfusu: 88

Rakımı:1447

İl Merkezine Uzaklığı:22 KM

Herekli İsmi Nereden Geliyor?

Herekli köyü ismini sahip olduğu aşiretin önde gelen isimlerinden almaktadır.

Herekli Köyünün Tarihi

Herekeli köyünün tarihi çok eskilere dayanmaktadır. Köy Oğuzların Bozok kolundandır. Bu kolun Alkırevli boyundan olup Elbey Türkmen Aşiretine bağlıdır. Aynı zamanda buradaki halk 12. Yüzyılda Halep üzerinden buraya gelmiştir. Ayrıca ayını aşirete bağlı 42 köy daha vardır

Herekli Köyünün Coğrafi Konumu

Herekeli köyü Sivas merkeze yaklaşık olarak 22 km mesafe uzaklıktadır. Köyün rakımı Google Earth’tan bakıldığında 1447 metre olarak ölçülmektedir. Yöre kırsal iklimin etkisindedir. Yörenin iklimi bozkırdır. Herekli köy çevresi engebeli dağlardan oluşmaktadır. Yörede karasal iklim hakim olduğundan kışları sert ve kar yağışlı geçmektedir. Yazları ise sıcaktır. Yöre yağış bakımından zengindir.

Köyün yolu asfaltlanmış durumdadır. Köyde sağlık ocağı ve PTT bulunmamaktadır. Su ve kanalizasyon şebekesine sahiptir. Köy dışa çok göç vermiştir. Bu nedenle köyde nüfus çok azdır. Köydeki nüfus yaş ortalaması oldukça yüksektir.

Herekeli Köyünün Yemekleri

Herekeli köyünün yemekleri başlıca; yufka böreği, incir dolması, tatar aşı, Kışlık kavurma gibi yemekler sayılabilmektedir.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi