SBK Holding’e ve 6 şirkete operasyon: 10 gözaltı

SBK Holding’e ve 6 şirkete operasyon: 10 gözaltı
13:00 - Aralık 29 2020 Salı

Elde edilen bilgilere göre; İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında KOM Daire Başkanlığı, İstanbul Mali Suçlar Şube Müdürlüğü, Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK) ve Türkiye Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kara para soruşturmasında 132 milyon dolarlık vurgunculuk ortaya çıktı. Vergi Teftiş Kurulu.

Kara para aklama iddiasıyla gözaltına alınan SBK Holding ve alt şirketi yöneticilerinden 10’unun İstanbul merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda gözaltına alındığı öğrenildi.

Para para operasyonunda şirketlerin çoğunun hayal ürünü olduğu ortaya çıkarken; SBK Holding A.Ş. Mal sahibi Sezgin Baran Korkmaz ve aralarında yabancı uyrukluların da bulunduğu 19 kişi, MASAK ve kolluk soruşturmalarında yakalanmamak ve paranın izini sürmemek için şirketler arasında yüksek meblağlı para transferleri yaptılar. mal / hizmet alımı. Para transferlerinde şirketlerin yanı sıra üçüncü şahısların hesaplarının da kullanıldığı tespit edilen operasyonda, 8 şüphelinin yurtdışında olduğu belirlendi. Şirketlerde yapılan aramaların kaçak olan 1 şüphelinin yakalanması çalışmalarıyla devam ettiği kaydedilirken, kara para aklandığı tespit edilen SBK Holding A.Ş. yer ve yok edildi.

Yapılan incelemelerde potansiyel vergi mükellefi Isanne SARL şirketinin adresinin boş olduğu ve hayali bir ‘şirket’ olduğu belirtilmiş ancak böyle bir şirketin belirtilen adreste faaliyet göstermediği anlaşılmıştır. SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz’ın konutunda yapılan aramada şöminede yanarken bir cep telefonuna el konulduğu öğrenildi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi