Sağlıkta 2023 Toplantısı Gerçekleşti

Sağlıkta 2023 Toplantısı Gerçekleşti
12:28 - Mayıs 10 2019 Cuma

112 Acil Çağrı merkezi binasından yapılan toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Polat ve İl Sağlık Müdürü Selçuk Moğulkoç ile birlikte müdürlük yetkileri yer aldı.

Bilgilendirme sunumlarının yapıldıktan sonra Sivas Valisi konuşma yaparak, hekim sayısını artırmayı hedeflediklerini dile getirerek, halkın taleplerini inceleyip hekim kadrosunun genişletilmesini ve hastaneye ulaşım konusunda yoğun bir beklenti olduğunu belirtti. Hekim sayısında artırma konusunda yoğun bir çaba sarf ettiğini belirterek, sağlık hizmetlerinin kalitesini artırmak içinde çalışmalar yürütüleceğini bildirdi.

Raybulans ve Akıllı Ambulans

Sağlık hizmeti konusunda kapasitesinin artırılması ve hizmetin üst seviyelere çıkması konusunda bilgiler veren Salih Ayhan, Şehrin batısına yeni hastane ve diş polikliniği yapılacağını belirterek Sıcak Çermik kaplıcasına 300 yataklı bir rehabilitasyon inşa edileceğini söyledi. ” Çok amaçlı Geriatri Merkezi, yeni ilçe hastaneleri, yeni aile sağlık merkezleri, yeni acil servis istasyonları, çocuk yoğun bakım servisi, çocuk ergen madde bağımlılığı tedavi eğitim ve destek merkezi, inme merkezi, hiperbarik oksijen tedavisi, genetik hastalıkları tanı merkezi, geleneksel ve tamamlayıcı tıp çalışmaları, suda doğum, dijital hastane, ruh sağlığı bozuklukları bilişsel davranış terapi merkezi, raybulans, akıllı ambulans projeleri hayata geçirmek istediğimiz çalışmalardır” dedi.