Sabiha Gökçen Havalimanı işgal davasında karar açıklandı

Sabiha Gökçen Havalimanı işgal davasında karar açıklandı
22:12 - Aralık 24 2020 Perşembe

FETÖ’nün 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında Sabiha Gökçen Havalimanı’nı ele geçirmeye çalıştığı gerekçesiyle Yargıtay’ın bozma kararının ardından 24 sanığın yeniden yargılandığı davada karar açıklandı.

İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Silivri Ceza İnfaz Kurumları karşısındaki salonda yaptığı duruşmada tutuklu sanıklar hazır bulundu. Sanıkların bir kısmı SEGBİS sistemi ile duruşmaya katıldı. Son savunmaları istenen sanıklar beraatini talep etti.

Sanık savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme, tutuklu sanıklardan eski Teğmen Cemil Esen’in 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verdi.

Eski Teğmen Uğur Can Bekhan, sanıkların Türkiye Anayasası’nı kullanarak şiddet ve şiddet uyguladığını ” mahkemeden 15 yıl hapis cezasına çarptıran, sanıklardan eski Astsubay Sinan Torunoğlu’nun da aynı suçu ortadan kaldırma girişiminde bulunmasını şart koştu. 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılmaya karar verildi.

diğer 21 sanık çavuşla ‘güç ve şiddet kullanarak’ suçu ortadan kaldırmak amacıyla yardım ‘öngörüyordu’ suçunu ayrı ayrı 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırdılar, tutuklular ile suçlanıyorlar ve tahliye, ikinci kez temyiz süreci dosyalarına karar verdi.

Olayın tarihi

İstanbul 23.Ağır Ceza Mahkemesi’nin 2017 yılında açıkladığı kararda sanıklar eski Yüzbaşı Emre Eryüz, eski Yüzbaşı Cemil Esen, Mehmet Ali Akyan, Uğur Can Bekhan ve eski Astsubaylar Recep Özcan, Sinan Torunoğlu, Erkan Taşdemir idi. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nı ele geçirmeye çalıştıklarını söyledi. ve Sadullah Gökçe, “Türkiye Anayasasında öngörülen düzeni ortadan kaldırmak veya emir yerine başka bir emir getirmek veya bu emrin uygulanmasını engellemeye çalışmak” suçlamasıyla ağırlaştırılmış ömür suçlaması hapisle cezalandırılmasına karar vermişti.

Diğer 20 sanığın ‘kuvvet ve şiddet kullanması, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’nda öngörülen düzeni ortadan kaldırması veya bu düzenin yerine getirilmesi veya bu emrin uygulanmasını engellemeye teşebbüs’ yerine başka bir düzene getirilmesi ‘suçunu hayata geçirmesi gerektiğine hükmetti. hapisle cezalandırıldı. Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 24 sanığın “Anayasa’ya aykırı” kararını bozarak suça yardım sıfatıyla katıldıklarını değerlendirdi.

Melike İnal

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi