Rüyadan fırlatmaya yolculuk: Hayal edildi, 13 bin fidan dikti, 600 ton üretti, şimdi pekmez yapıyor

Rüyadan fırlatmaya yolculuk: Hayal edildi, 13 bin fidan dikti, 600 ton üretti, şimdi pekmez yapıyor
11:12 - Kasım 17 2020 Salı

Amasya-Suluova yolu üzerinde çiftliğinin bulunduğu bölgede uzun yıllardır elma başta olmak üzere çeşitli meyveler yetiştirmesine rağmen istediği geliri alamadı ve meyvecilikten umudunu yitirdi ve sonrasında Rüyasında “Ne bekliyorsun hünnap dik” sesiyle irkilen Siyasal Bilgiler Fakültesi bu meyveyi yetiştirmek için harekete geçti. İlişkiler Bölümü Ahmet Kara mezun olduktan sonra, çiftliği Türkiye’nin en büyük hünnap üretim merkezlerinden birine dönüştürerek, hünnabın elmas başkenti olarak bilinen şehre bu yıl neredeyse satılan ortalama ağırlığı 5 kilo.

52 yaşındaki Karan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın “Evimizdeki hünnbemiz hiç eksik değil” diyen bu meyveden şifalı pekmez, püre ve lokum üretmeyi hedefliyor. Çinliler, Türkiye’de bitkisel ilaç yapımına kadar çeşitli alanlarda kullandıkları meyvelerin milyonlarca tonunu üretiyor. Katma değerini artırmak ve katma değerini artırmak için girişimlerine devam eden Karan, pekmez üretimine başladıklarını açıkladı. şekersiz yulaf lapasıyla tüm şifayı içeren ve lezzetiyle de deneyler yapan.

Hünnabın faydaları:

Hünnap, pektin, tanen, müsilaj, şeker ve C vitamini içerir. Hünnap, reçel ve sirke yapımının yanı sıra bitkisel ilaç olarak da kullanılır. Hünnabisin astım ve solunum sistemi hastalarına çok faydalı olduğu, balgam söktürücü ve öksürük kesici özelliklere sahip olduğu bilinmektedir. Kanı temizleyen ve bağırsakları harekete geçiren hünnap, vücudun streste yeniden inşasını hızlandırır. Soğuk algınlığına ve soğuğa karşı direnci artar. Şekeri dengeler. Zihinsel ve bedensel yorgunluk, halsizlik ve ağrının neden olduğu uykusuzluk durumlarında insanlara güç verir ve ateşi düşürür. Uzmanlar her sabah 3 hünnap yemeyi tavsiye ediyor.

Murat Çelik

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi