Ramazanda kilo kontrolü için tavsiyeler

Ramazanda kilo kontrolü için tavsiyeler
19:50 - Mayıs 31 2019 Cuma

Ramazan ayında beslenme konusunda tavsiyelerde bulunan Diyetisyen Gültaç Dayı Çamır, kilo kontrolü için sahura kalkmanın öneminden bahsetti. Saatlerce aç kalan insanlar iftar ile birlikte çok fazla yemek yiyor. Yenilen yemeklerin rahatsızlık meydana getirmesinin yanı sıra kilo almaya neden olması bazı tedbirler almayı gerektirmektedir. Diyetisyen Çamır, sahura kalkılmasını, iftarda az yenmesini ve iftardan sonra yürüyüşü tavsiye etmektedir.

Normal zamanlarda her akşam yemeğinde tatlı ve hamur işi olmaz. Fakat Ramazan’ın özel bir ay olması ve oruç tutanların bütün gün aç kalmasından dolayı daha özentili hazırlanan sofralarda mutlaka tatlı ve hamur işi olur. Kalori oranı yüksek yiyeceklerin bir öğünde fazlaca tüketilmesi kilo almalara ve hazımsızlığa neden olmaktadır.

Sahur Yaparak Sağlıklı Oruç Tutun

Diyetisyen Gültaç Dayı Çamır, sahur yapmanın metabolizmayı hızlandırdığı, hazım sorununu ortadan kaldırdığı ve besinlerin vücutta depolanmasının önüne geçtiğini belirterek mutlaka sahura kalkılmasını tavsiye etti. Sahur, kahvaltı yerine geçmektedir. Kahvaltı kadar değerli olan öğünde kahvaltılık besinler, protein oranı yüksek yiyecekler, enerji içeren besinler tüketilmelidir. Diyetisyen Çamır, sahurda çorba ve kahvaltılık tüketilmesinin daha sağlıklı olduğunu vurgulamaktadır. Sahurda ve iftarda en az birer litre, sonrasında ise bir buçuk litre su tüketilmesi gerektiğini söyleyen Çamır, iftarda aşırı yüklenmenin doğru olmadığını hurma ve kahvaltılıkla iftarın açılıp ardından hafif yemekler tercih edilmesini önermektedir.