Okula Başlayacak Çocuklara Göz Kontrolü Yapılmalı

Okula Başlayacak Çocuklara Göz Kontrolü Yapılmalı
12:09 - Eylül 3 2019 Salı

Okulların başlamasına günler kala okul hazırlıkları da büyük bir hızla yapılmaya başlandı. Çocukların psikolojik olarak okula hazırlanmasının yanında beden sağlığı olarak da hazırlık yapmaları gerekmektedir. Çocukların okul başarısını etkileyen en önemli durumlar arasında yer alan göz problemlerinin okul başlamadan kontrol ettirilerek tedavisinin yapılması gerekiyor.

Bu konuda açıklamalarda bulunan Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Zeynep Büyükbaş, okulların açıldığı ilk günlerde göz problemlerinde artış gözlendiğini söyledi.

Okula Başlayacak Çocuklara Göz Kontrolü Yapılmalı

Medicana Sivas Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Zeynep Büyükbaş, göz hastalıklarının teşhisinin konulması ve tedavisinin erken yapılmasında çocukluk çağının önemini vurgulayarak Bu dönemlerde meydana gelen görme sorunlarının gelecekteki hayatı etkileyecek sorunlar olduğunu vurgulayan Büyükbaş kişilerin görme kaybı yaşamamaları adına bu dönemde sorunların tespit edilip tedavisine bakılması gerektiğini söyledi.

Görme sorunlarının çocukların okul başarısında çok büyük etkisinin bulunduğunu ve 5 yaşın bu sorunların belirlenmesinde kritik yaş olduğunu ifade eden Zeynep Büyükbaş, okula başlayacak çocukların mutlaka göz kontrolünden geçmesi gerektiğinin üzerinde durdu.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi