Meslek Liselerinin Önceliği: ESTAŞ’ta İş Tecrübesi Kazanan Gençler

Meslek Liselerinin Önceliği: ESTAŞ’ta İş Tecrübesi Kazanan Gençler
13:29 - Nisan 14 2023 Cuma

Sektörün devinden öğrencilere saha eğitimi

ESTAŞ, dünyanın önde gelen kam mili üreticilerinden biri olarak bilinen bir sanayi kuruluşu olarak, meslek lisesi öğrencilerine fabrikalarında üretim aşamalarını yerinde inceleme imkanı sunuyor. Sivas’ta 1977 yılında kurulan ve Türkiye’nin ilk eksantrik (kam) mili üreticisi olan ESTAŞ, özellikle otomotiv sektörüne ve özel performans araçlarına yönelik kam mili üretimi ile tanınıyor. Firma, eğitim alanında da öğrencilere verdiği önemle dikkat çekiyor. Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile yapılan sanayi iş birliği çerçevesinde, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi bölümü öğrencilerini üretim atölyelerinde ağırlayarak, öğrencilere okulda aldıkları teorik derslerin sahada nasıl uygulandığına dair bilgiler veriyor.

Çok sayıda öğrencimiz ESTAŞ bünyesinde çalışıyor

Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Recai Gülez, birçok öğrencinin ESTAŞ’ta çalıştığını belirterek, “ESTAŞ, ülkemizin otomotiv sektöründe en büyük firmalardan biridir. Bizimle yıllardır öğrenci yetiştirme, eğitim ve ortak projeler konusunda iş birliği yapmaktadır. Bugün de Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi alanı öğrencileriyle birlikte ESTAŞ’ı ziyaret ettik ve burada öğrencilerimiz okulda öğrendikleri teorik bilgilerin hayatta nasıl uygulandığını görme fırsatı buldular. Yetiştirdiğimiz öğrencilerin birçoğu ESTAŞ’ta çalışıyor. ESTAŞ’ın çalışanlarının büyük bir kısmının meslek lisesi mezunu olması bizim için bir gururdur. ESTAŞ’ın ürettiği değerler, hem ülkemiz hem de ilimiz için ayrı bir değer ve gurur kaynağıdır” dedi.

Meslek liseleri bizim için büyük önem taşıyor

ESTAŞ’ta imalat mühendisi olarak çalışan Sefa Sezgin, meslek lisesi öğrencilerinin firma için büyük bir değer olduğunu vurgulayarak, “Bugün meslek liseli arkadaşlarımızı ağırladık ve ESTAŞ’taki işlerimizden bahsettik. Talaşlı imalat, tornalama, dik ve dişli açma gibi üretim tekniklerinden söz ettik. Tüm süreçleri anlatarak programı tamamladık. Meslek liseleri bizim için önceliklidir çünkü bu öğrenciler, eğitimleri sırasında torna ve dik işlem tezgahlarını görerek burada bir temel altyapı oluşturuyorlar ve işe geldiklerinde daha kolay adaptasyon sağlayabiliyorlar” dedi.

Öte yandan, Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi alanında okuyan öğrenci Çınar Arda Özlü, okuldaki teorik bilgilerini iş sahasında uygulama şansı bulduğunu ve bu sayede okul ve iş hayatlarının daha olumlu etkilendiğini belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi