Madde bağımlılarına engel için duvar örülüyor

Madde bağımlılarına engel için duvar örülüyor
14:25 - Mart 13 2019 Çarşamba

Sivas’ta bulunan metruk binalar ve yarım kalmış inşaatların madde bağımlıları tarafından mesken tutulmaması için sıradışı bir çözüm bulundu.

Sivas’ta kullanılmayan binalar ve yarım kalan inşaatların kontrolsüz olması sebebiyle suça zemin oluşturmaması için çalışma başlatıldı. Bu çalışma kapsamında Sivas’ın Kızılırmak Mahallesi Morali Baba Caddesi üzerinde madde bağımlılarının mesken tuttuğu tamamlanmamış bir inşaatın giriş kısmına duvar örülüp kapatılarak burası güvenli hale getirildi. Özellikle madde bağımlılarının mesken tuttuğu bu yarım kalan inşaata suça meyilli kişilerin girmemesi için başvurulan bu ilginç çözüm mahalle sakinleri tarafından memnuniyetle karşılandı. Kızılırmak Mahallesi muhtarı Bilal Meriç yapılan bu güzel çalışmadan dolayı Sivas Valisi Ayhan’a ve Belediye Başkanı Sami Aydın’a teşekkürlerini dile getirdi.

Muhtar Meriç yaptığı açıklamada, “Burası yarım kalmış dört katlı bir inşaat. Bizim burada ki en büyük sıkıntımız bu inşaat. Karşımızda ilköğretim okulu, onun karşı tarafı sağlık ocağı, bir tarafı kuran kursu. Burada uyuşturucu bağımlıları, kızlı erkekli bir takım kişiler geliyorlar, burada nahoş görüntüler veriyorlar. Bundan dolayı mahallemiz büyük bir sıkıntı içindedir. Bu süreç 10 yıldır Geçtiğimiz haftalarda valimizi buraya davet ettik. Kendileri de Sami Aydın başkanımız ile davetimize icabet ettiler. Geldiler buraları bizzat gözleri ile gördüler. Bizi bu sıkıntıdan kurtardıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz“ dedi.