Köpeği tavukları kovalıyor diye öldüresiye dövdüler

Köpeği tavukları kovalıyor diye öldüresiye dövdüler
13:23 - Mart 16 2019 Cumartesi

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Yavu köyünde bir köpek tavukları kovaladığı için köylüler tarafından öldüresiye dövüldü. Dövülen ve yara alan köpeğe hayvanseverler sahip çıktı.

Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Yavu köyünde tavuklara saldırdığı iddiasıyla köylüler tarafından dövüldüğü söylenen bir köpeğin görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Bu görüntülerin paylaşılmasının üzerine Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) üyeleri bu köpeğe ulaşabilmek için harekete geçti. Köpeğin durumu ile ilgili Yıldızeli İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin haberdar edilmesinden sonra köye giden ekipler, köpeğin bir ağacın kenarında hareketsiz bir şekilde durduğunu gördüler. Ekipler köpeği alarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hayvan Hastanesi’ne getirdi. Hayvan Hastanesi’nde yapılan ilk kontrollerde köpeğin omurunda zedelenme olduğu ve vücudunun birçok yerinde de yaraların oluştuğu belirlendi.

Sivas HAYTAP İl Temsilcisi Özge Çubuklu Yıldızlı, Sivas’ın Yıldızeli ilçesine bağlı Yavu köyünde yaralı halde bulunan bir köpek ihbarı aldıklarını belirterek,”Hayvan Tarım İlçe Müdürlüğü tarafından Sivas’a getirildi ve gözetime aldık. Hayvan hastanesine getirdik. Burada röntgenleri çekildi. Gerekli tedavisi yapıldı. Omurilikte bir zedelenme olduğu düşünülüyor. İleri derecedeki tetkiklerini yaptırmaya devam edeceğiz. Gereken her şeyi yapacağız. Köpeğe araba çarpmış olabilir. Biri sırtına vurmuş olabilir. Çünkü sırt tarafından bir zedelenme var. Darbe almış olması daha mümkün gibi görünüyor” dedi.