13. Teknoloji Fakülteleri Dekanlar Konseyi buluşması başladı

13. Teknoloji Fakülteleri Dekanlar Konseyi buluşması başladı
15:49 - Aralık 27 2019 Cuma

Her sene bilim insanlarını bir araya getiren Teknoloji Fakülteleri Dekanlar Konseyi bu yıl 13. kez Sivas Cumhuriyet Üniversitesinde toplandı.

Kadı Burhanettin Salonunda gerçekleştirilen buluşma saygı duruşu ve istiklal marşıyla açıldı. Sivas Valisi Salih Ayhan açılış konuşmasında Türkiye’nin 2023 yılında dünyanın en güçlü ekonomilerinden birine sahip olmayı amaçladığını ve bilim insanlarının katkısıyla bunun mümkün olabileceğini belirtti. Rekabet ettiğimiz ülkelerin dahi ekonomilerini sürekli iyileştirmek için büyük çaba gösterdiğine değilen Vali Ayhan, Türkiye’ye koşmanın da yetmeyeceğini, var güçle çalışılması gerektiğini ifade etti.

Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Sarıbıyık da Konsey Başkanı sıfatıyla yaptığı konuşmada Türkiye’nin 2023 vizyonu için katma değeri yüksek olan ürünlerin milli bir şekilde üretilmesinin gerekliliğinin altını çizdi. Üniversitelerin bilgiden para kazanacak şekilde öğrenci yetiştirmesi gerektiğini vurgulayan Sarıbıyık bunu başarabilmek için büyük gayret göstermenin gerekli olduğunu söyledi.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi