Kime ait olduğu bilinmeyen 25 bin mezar var

Kime ait olduğu bilinmeyen 25 bin mezar var
17:00 - Mayıs 27 2019 Pazartesi

Sivas Belediyesi Mezarlıklar Müdürü İsmet Elmas tarafından yapılan açıklamaya göre Sivas Yukarı Tekke Mezarlığı’nda 25 bin adsız ve kayıtsız mezar bulunuyor.  Elmas mezarlık içerisinde toplamda 82 bin mezarın bulunduğu fakat bu mezarların bir kısmının kayıtsız olduğunu bu sebeple de kime ait olduklarının bilinmediğini söyledi.

Sivas’ta kime ait olduğu bilinmeyen 25 bin mezar var

Sivas Belediyesi Mezarlıklar Müdürü İsmet Elmas, Yukarı Tekke Mezarlığı’nın toplam alanının 840 bin metrekare olduğunu ve bu alanın şimdilik sadece 400 bin metrekarelik alanına defin işlemi yapıldığını söyledi. Elmas gelecek dönemlerde kullanılmak üzere 440 bin metrekarelik alanın bulunduğunu ve bu sebeple de gelecekteki 20 yıl boyunca mezarlık yeri sıkıntısının yaşanmayacağını ifade etti.

Mezarlıklar Müdürü Elmas, vermiş olduğu bilgiler çerçevesinde Sivas Yukarı tekke mezarlığına kayıtlı olan 57 bin mezarın bulunduğunu söyledi. Buna ek olarak 25 bin de kayıtsız olan mezar tespit ettiklerini söyleyen Elmas kayıtların bir kısmının Halfeti Mezarlığı yangınında yok olduğunu ifade etti.

Halfeti Mezarlığı yangınında yok olan kayıtlara bakıldığında aslında buradaki mezar sayısının 82 binden fazla olduğu ortaya çıkmaktadır. Yukarı Tekke Mezarlığı’nda defin işlemi için hazır olan 81 adanın bulunduğu bu adaların ihtiyaç duyuldukça arttırıldığı söylendi.