Kılıçkaya Barajı Dolup Taştı!

Kılıçkaya Barajı Dolup Taştı!
16:32 - Mayıs 27 2019 Pazartesi

Barajın etrafında yer alan ormanlık alanların dahi suların altında kaldığı belirtildi. Geçen seçen su seviyesi tarihinde hiç olmadığı kadar az olan Kılıçkaya Barajı’nın bu sene itibariyle dolup taşması; kaybolan adaların yeniden ortaya çıkmasına da neden oldu.

Giresun kentinin Şebinkarahisar ilçesiyle Sivas’ın Suşehri ilçesinin sınırları arasında yer alan Kılıçkaya Barajı; toplamda 64 m2 genişliğe sahip olmasıyla ön plana çıkıyor. Geçen sene itibariyle son derece kurak bir sezonun yaşanılmasının sonucu olarak kurumaya yüz tutan barajın; bu sene itibariyle sularından büyük artış yaşandı.

Kılıçkaya Barajı Dolup Taştı!

Karların erimesi sonrasında yağmurlu havaların da çoğalmış olmasının doğal sonucu olarak Kılıçkaya Barajı’nın dolup taşması; bu sene kuraklığın olmadığını da gösteriyor. Su seviyesinin barajda yükselmesinin ardından geçtiğimiz sene kaybolmaya yüz tutan adanın da yeniden ortaya çıkmasına neden olduğu aktarıldı.

Barajdaki suların taşmasının ve ormanlık alanı kaplamasının ardından ormanlık alanlarda sadece ağaçların uç kısımları görünür oldu. Bölgede bulunan Gazeteci Nevzat Yücel’in açıklamalarına göre Kılıçkaya Barajı’nda su havzasının tamamıyla dolduğu belirtildi. Bu sene geçtiğimiz yıla oranla daha fazla karın yağmış olması ve etkili yağmurların yaşanılmış olması; su seviyesinin artmasını tetiklediği de belirtildi.