İstanbul’da İndirim, Sivas’a Ne Olacak ?

İstanbul’da İndirim, Sivas’a Ne Olacak ?
21:45 - Mayıs 15 2019 Çarşamba

İstanbul’da hanede yaşayan kişi sayısına göre tarifelendirme yapılması modeline geçilmesi il meclisinde yapılan oylama ile kabul edildi. Böylece İstanbul’da suya %46’ya varan indirim yapılmış oldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından suya yapılan indirimin ardından birçok ilde olduğu gibi Sivas’ta da suya indirim yapılması konusunda beklenti oluştu.

İSTANBUL’DA İNDİRİM, SİVAS’A NE OLACAK?

İstanbul’da İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde suya indirim yapılması oy birliği ile kabul edildi. Kabul edilen karara göre konutlarda %46’ya işyerleri tarifelerinde ise %10’a varan indirimler yapılacak. Belediye meclisinde görüşülen kararda su satışı konusu ve kullanılan suyun şehirden uzaklaştırılması konusu da görüşüldü. Bu işlemlerin tarifeleri TÜFE artış oranında her ay güncellenecek ve bu artış oranında indirim miktarı belli olacak.

İstanbul’da suya ve kullanılan suyun uzaklaştırılması konusunda yapılan indirim sonrasında gözler Sivas Belediye Başkanlığı’na ve Belediye İl Meclisi’ne çevrildi. Sivaslılar İstanbul’da yaşayanlara yapılan bu indirimin kendi şehirlerinde de yapılabileceğini düşünüyor. Sivas halkı İstanbul gibi Türkiye’nin en kalabalık şehrinde su indirimi uygulaması yapılabiliyorsa Sivas’ da indirim yapılması söz konusu olabilir şeklinde düşüncelerini ifade ediyor. Sivas Belediye Başkanı olan Hilmi Bilgin’den bu konuda bir adım atması ve gerekli indirimleri yapması isteniyor.