İş arkadaşlarının seslerini kaydetmek kovulma nedenini

İş arkadaşlarının seslerini kaydetmek kovulma nedenini
10:00 - Kasım 9 2020 Pazartesi

Yargıtay; İş arkadaşlarının özel görüşmelerini ve konuşmalarını cep telefonuyla kaydettiği için işten atılan bir işçiye tazminat ödenmemesi gerektiğine karar verdi.

Kovulduğunu öğrenen işçi, İş Mahkemesi’nin kapısını çaldı.

Haklı bir sebep olmaksızın işten çıkarıldığını belirten işçi, sanıktan kıdem ve ihbar tazminatı, geçen aya ait ücret, fazla mesai, milli tatil ve genel tatil alacaklarının tahsil edilmesini talep etti. Davalı işveren davacının iş sözleşmesinin haklı bir sebeple feshedildiğini ve davacının herhangi bir alacağının bulunmadığını ileri sürerek davanın reddini talep etti. Elde edilen delillere ve bilirkişi raporuna dayanarak mahkeme davayı kısmen kabul etmeye karar verdi. Karar, sanık avukatı tarafından temyiz edildi.

Yargıtay 9. Hukuk Dairesi emsal karar verdi. Davacının cep telefonu ile meslektaşlarının özel görüşmelerini ve görüşmelerini gizlice kaydettiğinin vurgulandığı Yargıtay kararında; “Fesih öncesinde davacı işçiden yazılı savunma istendiği, ancak davacı işçinin savunma yapmadığı ve 6 iş günü içinde iş sözleşmesinin feshedildiği anlaşılmaktadır. meslektaşların hayatı ve şikayet konusu, fesih konusu fiilin haklı olduğu aşikardır.Mahkemenin bu durumun ancak kabulü ile birlikte geçerli fesih konusu olabileceğini kabul ettiği dosyadaki bilgi ve belgelerden anlaşılmaktadır. Dava delilinin uygun olmaması. Sonuç olarak, davalı işverenin fesih gerekçeli olduğu için davacının kıdem ve ihbar tazminat taleplerinin kabulü yanlıştır. ” açıklamalar yer aldı.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi