İnternet Kullanıcı Sayısı 4 Milyarı Geçti

İnternet Kullanıcı Sayısı 4 Milyarı Geçti
17:55 - Mayıs 13 2019 Pazartesi

Son verilere göre internet kullanıcı her geçen gün artarken bu sayı 4 milyarı geçtiği “Dijital Gelecek” adlı konferansta belirtildi.

Dünya üzerinde her geçen gün internet kullanıcısı artarken son veriler ise inanılmaz derece de gelişen bir çağda olduğumuzu bir kez daha gösterdi. Son verilere göre 4 milyar kullanıcıyı aşan veriler ortaya çıktı. ” Dijital Gelecek ” adlı konferansta konuşma yapan Okan Özbay dünyada internet kullanıcı sayısının 4 milyara ulaştığını belirtti.

3 Milyar 200 Bin

Yaklaşık sosyal medya kullanıcılarının sayısı ise 3 milyar 200 bin olarak ifade ederken, her iki kişiden birinin sosyal medya da bir ağın içerisinde olduğunu belirtti. 7.5 Milyar insandan 3 milyarı sürekli online olduğunu dile getiren Özbay, Türkiye’nin ortalamanın üzerinde bir sosyal medyanın içerisinde olduğunu belirtti.

Dijital harcama zaman alıyor

Özbay devamında ” Dijitale harcanan zaman artıyor. Televizyon başında 2 saat, sosyal medya başında da 2 saat, internette toplam 7 saat ve müzik dinleyerek 1 saat zaman kaybediyoruz. Tabi kimimiz zaman kaybediyor, kimimiz verimli işler yapıyor ” diye konuştu.