Kayalıklarda mahsur kalan ineği kurtarma operasyonu

Kayalıklarda mahsur kalan ineği kurtarma operasyonu
15:34 - Aralık 24 2019 Salı

Sivas’ın Hıdırnalı köyünde eşine benzerine zor rastlanacak bir kurtarma operasyonu gerçekleştirildi. Kayalıklarda mahsur kalan hamile inek başarılı bir operasyonla kurtarıldı.

Ahmet Turan İmece isimli Sivasta yaşayan bir vatandaş ineklerini otlattığı sırada hamile bir ineğinin kayalıkların arasında mahsur kaldığını gördü. Bir süre kendi imkanlarıyla ineği sıkıştığı yerden kurtarmaya çalışsa da başarılı olamayan Ahmet Turan İmece, arazide bekleyen hamile ineğini kurtarması için çareyi köylülerden yardım istemekte buldu.

Köylünün adeta seferberlik ilan ettiği kurtarma operasyonunda kayalık bölgesi açılarak ineğin mahsur kaldığı alan temizlendi. Bu sefer de inek yürümekte zorlanınca 1 gün daha arazide yatmak zorunda kaldı. İneğin üşümemesi için her yerini battaniyelerle saran İmece, sabaha kadar da ineğin başında bekledi.

Bir gün sonra Sivas İl Özel İdaresi Ekipleri de olaya dahil olarak iş makineleriyle yol açtı ve ineğin kaldırılması sağlandı. İnek başarılı bir şekilde kurtarıldıktan sonra açıklama yapan İmece, hem ineğin, hem de taşıdığı yavrusunun canını kurtardıkları için mutlu olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi