İnadını Ortaya Koydu Haksız Kazanca Dava Açtı

İnadını Ortaya Koydu Haksız Kazanca Dava Açtı
12:32 - Mayıs 6 2019 Pazartesi

Süleyman Yazıcı, bir kamu bankasında olan 63 bin TL’sini çekmek için 30 Nisan tarihinde ilgili bankanın Sivas Merkezde yer alan şubesine gitti. Banka görevlileri, hesabın bankanın farklı bir şubesinde olduğu gerekçesiyle 200 TL komisyon alacaklarını dile getirdiler.

Devreye Karadeniz inadı girdi

Yazıcı duruma itiraz edip ve bu itirazlar fayda etmeyince devreye Karadeniz inadı girerek, Yazıcı parasını çekmek için girdiği şubeye yeni bir hesap açtı. İnternet bankacılığı üzerinden parasını yeni hesabına gönderdi. Ancak banka görevlileri bu kez meblağın yüksek olduğunu belirterekaynı gün içerisinde çekilemeyeceğini bin gün sonra çekilmesi halinde komisyon almayacaklarını dediler. Yazıcı, ertesi gün 1 Mayıs resmi tatil olduğu için parasını çekemeyeceğini, gün içerisinde ödemelerini gerçekleştirmek için paraya ihtiyacı olduğunu belirtmesine rağmen parasını komisyon ödemeden almayı bir türlü başaramadı. Bu kez tartıştığı banka şubesine komisyon ödememek için parasını internet bankacılığı üzerinden başka bir bankaya EFT yapmak durumunda kaldı.

Suç duyurusunda bulundu

Bankaların hukuki olmayan, hiçbir resmi gerekçe gösterilmeden elde ettikleri bu haksız kazanca dikkat çekmek adına resmi 2 Mayıs tarihinde Sivas Cumhuriyet Savcılığına gidipp, gişe memuru, sorumlu şef, banka müdürü, bankanın genel müdürü ve banka hakkında dilekçe verdi. Savcılık Soruşturma Bürosu şikayeti dikkate alarak işlem başlattı. Yazıcı ayrıca Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na da (BDDK) şikayette bulundu.

“Arkasını bırakmayacağım”

Yazıcı başlattığı mücadele ile ilgili açıklama yaparak, “Sırf sisteme karşı, buradaki kurulan düzene karşı, insanları uyandırmak için insanlar hem görsün anlasın diye böyle bir adım attım. Ben bankada yaşadığım bu özgürlüğümün, vatandaşlık haklarımın elimden alındığını hissettim. Burada ben özgür değildim. Bana bir şey dayatıldı. Ya bunu kabul edeceksin ya da paranı alamayacaksın dediler. Neticede de alamadık. Ben bankanın genel müdürünü, müdürünü, yönetim kurulu başkanını ve kamu bankasının tamamını, bu sistemi oluşturan herkese şikayet ettim. Bununla ilgili Cumhurbaşkanımıza da sesleniyorum. Bununla haksız uygulama ile ilgili gerekli adımların atılmasını talep ediyorum. BDDK’ya da şikayetimi yaptım, savcılığa da yaptım ve arkasını da bırakmayacağım” diye konuştu.