İmranlı beyazlara bürünecek

İmranlı beyazlara bürünecek
12:46 - Haziran 3 2019 Pazartesi

İmranlı Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen projenin uygulanmasında ilçe protokolünün de katılımı ile boyama işleminin tamamlanması düşünülüyor.

İMRANLI BEYAZLARA BÜRÜNECEK

Sivas’ın İmranlı ilçesinde Belediye Başkanlığı’nın tertiplemiş olduğu proje kapsamında ilçenin parklarının, binalarının beyaz boyanması planlanıyor. İlk etapta belediye sınırlarında buluna parkların düzenlenmesi sağlandı. Parkların düzenlenmesinin bitirilmesinden sonra ise İmranlı’nın beyaza bürünmesi için hazırlanan proje hayata geçirildi.

Beyaz İmranlı projesi için Belediye başkanı Murat Açıl, İmranlı ilçe kaymakamı Hasan Meşeli, protokol üyeleri ve çok sayıda ilçe halkı ellerine boyaları ve fırçaları alarak binaları beyaza boyamaya başladılar. İlk olarak ilçe meydanındaki binaların boyanmasıyla başlayan projenin 2 gün süreceği bildirildi. Projeye ilçe halkı yoğun destek veriyor. İmranlı ilçesinin boyanması işlemi bitince bembeyaz görüntüsüyle tatil beldelerine benzeyen yepyeni bir İmranlı ortaya çıkacak.

Bu proje hakkında açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Murat Açıl, ilçenin görüntüsünün kötü olduğunu ve binaların kirli göründüğünü bu sebeple böyle bir proje başlatma kararı aldıklarını söyledi. Bu kararın aslında seçim döneminde alındığını şimdi ise hayat geçirildiğini söyleyen Açıl, boyama işlemi bitince ilçemiz Ege Bölgesindeki kentler gibi tertemiz olacak dedi. Ayrıca Belediye Başkanı Murat Açıl bu ilçenin dışarıdan gelen misafirleri için turistik bir yer haline getirileceğini barajıyla balığıyla ve Kızılırmak’ın doğduğu yer olması sebebiyle bu ilçenin tanınmasını istediklerini ifade etti.