İçişleri Bakanlığından 81 Valiliğe ‘Konaklama Tesislerinde Restoranlar’ Genelgesi

İçişleri Bakanlığından 81 Valiliğe ‘Konaklama Tesislerinde Restoranlar’ Genelgesi
19:00 - Kasım 28 2020 Cumartesi

Daha önce illere gönderilen genelgelerle, kontrollü sosyal yaşam döneminin temel ilkeleri olan temizlik, maske ve mesafe kuralları ile salgının seyri ve olası risklerin belirlendiği ve rapor edildiği hatırlatıldı. hayatın her alanında izlenecek yeni kurallar ve tedbirler belirleyerek valilikler.

Bu genelge ile restoran, pastane, kafeterya, kafeterya gibi yiyecek ve içecek mekanları sadece paket servis veya paket servis hizmeti vermek için 10: 00-20: 00 saatleri arasında açık olup restoran, restoran veya online yemek siparişi ile 20: 00’dan itibaren firmalara, paket hizmetin sadece telefonla veya online siparişle sağlanabileceği belirtildi.

Öte yandan, İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan “Sıkça Sorulan Sorular” ın 9. maddesinde, oteller ve konaklama tesislerinde bulunan restoran ve restoranların esaslara göre faaliyet gösterebileceği belirtildi.

Bununla birlikte, bazı otel ve / veya konaklama tesislerinin restoran ve restoranlar için belirlenen kuralları ihlal ettiğini, gereksinimleri karşılamayanların otel veya konaklama tesisi içindeki restoran veya restoranlara kabul edildiğini veya kısıtlamaların, müziklerin üstesinden gelmek için unutmayın. yemek eğlence programı paketleri satışa sunulmaktadır. geri çekildi.

Bu doğrultuda;

1. Yeme-içme yerlerine ilişkin kısıtlamalardan muaf olan otel ve konaklama tesislerindeki restoran veya restoranlar, yalnızca konaklama müşterileri için yiyecek ve içecek hizmeti verebilecektir.

2. Oteller ve konaklama tesislerindeki restoranların veya restoranların paket servis yoluyla satılmasına izin verilmeyecektir.

3. Bu yerlere yönelik denetim faaliyetleri yoğunlaştırılacak ve etkinlikleri artırılacaktır.

4. Kolluk görevlileri tarafından yapılan incelemelerde, otel ve konaklama tesislerinde bulunan restoran veya lokantalarda bulunan müşterilerin Kimlik Bildirim Kanunu çerçevesinde ihbar edilen kişiler arasında olup olmadığı mutlaka kontrol edilecektir.

5. Kimlik Bildirme Kanunu çerçevesinde yapılan bildirimler ile otel ve konaklama tesislerinin kendi kayıtları arasında herhangi bir tutarsızlık olup olmadığı kontrol edilecektir.

6. Otel ve konaklama tesislerinin restoran, restaurant ve diğer salonlarında saat 22: 00’den sonra hiçbir şekilde müzik yayını (canlı müzik, kayıt vb. Dahil) yapılamaz.

İl / İlçe Genel Hijyen Kurullarının kararları, yukarıda belirtilen esaslar doğrultusunda Genel Hijyen Kanunun 27. ve 72. maddelerine göre valiler ve kaymakamlarca ivedilikle alınacak ve uygulamada aksaklık yaşanmayacaktır. .

Belirlenen esaslara aykırı hareket ettiği veya eğlence yeri olarak faaliyette bulunduğu tespit edilen otel ve konaklama tesisleri için Genel Hijyen Kanunu ve Turizmi Teşvik Kanunun ilgili maddelerine göre idari işlem yapılacaktır.

Ceza fiilleriyle ilgili olarak Türk Ceza Kanunun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemler başlatılacaktır.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi