Hayırseverler destekledi, emek ve terle üretti

İlçenin İğde ilçesinde yaşayan ve eşinin ve 3 çocuğunun geçimini şantiyelerde çalışarak sağlayan Ahmet Serin, salgın sırasında iş bulamadı. Günlük işleriyle evine ekmek getirmeye çalışan Serin, durumunu Iğde Gönül Köprüsü Platform Başkanı Mehmet Önat ile paylaştı. Sağlığının iyi olduğunu, teriyle ve eliyle ailesine bakmak istediğini belirten Serin, salatalık turşusu ve sofralık salatalık üretebileceğini söyledi. Serin’in talebini sosyal medya hesabından dile getiren Önat’a kısa sürede destek mesajı gönderildi. Bir mahalle sakini, 7 dönümlük arazisini Serin’e ücretsiz kiralayabileceğini söyledi. Diğer hayırseverler, tohum ve gübre alacak maddi imkânı olmayan Serin’in yardımına koştu. Pek çok hayırseverin “Çorbaya tuz koyayım” demesiyle desteklenen Serin, 40 gün önce salatalık tohumlarını toprağa getirdi. Kırk gün boyunca eşi ve çocukları ile tarlaya ektikleri tohumlara bakan Serin, emeklerinin karşılığını almaya başladı.
Eliyle üretmenin ve terle çalışmanın çok farklı bir duygu olduğunu belirten Serin, kendisine destek verenlere teşekkür etti. Serin, “Yaklaşık 5-6 ay önce pandemi nedeniyle işsizdim. Şantiyelerde çalışıyordum. Arkadaşınızdan biri alan verdi. Bitki dikecek gücüm ya da imkanım yoktu. Bana tohum ve gübre verildi. Herkes elinden geleni yaptı. 3 çocuğum var. 40 gün önce dikmiştik. Burada eşimle çalıştık ve ürünlerimizi yetiştirdik. Şu anda tarladan salatalık topluyoruz. Pazarda satıyoruz. Günlük topluyoruz. Hem salatalık hem de salatalık yetiştiriyorum. Günde yaklaşık 250 kilo ürün alıyorum. Bu şekilde evimi destekliyorum. Tanrı tüm hayırseverleri korusun ”dedi.
İğde Gönül Köprü Platformu Başkanı Mehmet Önat, hayırseverlerle muhtaç insanlar arasında köprü kurmayı hedeflediklerini söyledi.
İhtiyaç sahiplerine günlük çözümler yerine bu tür üretim faaliyetlerini sağlamayı hedeflediklerini anlatan Önat, “Ağabey Ahmet, salgın nedeniyle çalışamadığını ve evini tutmakta zorlandığını söyledi. Başkasına el açmak yerine çalışarak evine destek olmak istediğini belirtti. Bu süreçte salatalık turşusu ve sofralık salatalık üretebileceğini söyleyince hemen harekete geçip hayırseverlerle görüştük. Hayırsever kardeşlerimizden biri isterse tarlasını ücretsiz verdi. Yurt dışındaki hayırsever vatandaşlarımız da tohum ve gübre alımına destek verdiler. Tanrı hepsini korusun. Tarlayı ektik. Ürünler artık yetiştiriliyor. Eşi ve çocuklarıyla birlikte bu alanı yarattılar. Ürün almaya başladılar. Tüm hayırseverlerimize ve katkıda bulunanlara teşekkür ederiz. Halkımıza bu şekilde yardım etmeye özen gösteriyoruz ”dedi.
Murat Sürücü