Güneşten Gözleriniz Rahatsız Oluyorsa Dikkat

Güneşten Gözleriniz Rahatsız Oluyorsa Dikkat
14:48 - Ekim 11 2019 Cuma

Güneşli havalarda gözünün birini kapatanlar, başını eğerek ve çevirerek bakanlar dikkat şaşı olabilirsiniz. Bu konuda Medicana Sivas Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Zeynep Büyükbaş güneşli havalarda bu şekilde davranış gösteren kişilerin gözleri ile ilgili sıkıntıları olabileceğini ve kontrole gitmeleri gerektiğini açıkladı.

Güneşten Gözleriniz Rahatsız Oluyorsa Dikkat

Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Zeynep Büyükbaş şaşılık, şaşılık belirtileri ve şaşılık hakkında merak edilenler açıklamalarda bulundu. Büyükbaş şaşılığın gözlerin bakış açılarının tek bir doğrultuda olmayıp farklı yöne kayması şeklinde açıkladı. Şaşılığın bebeklerde belli oranda görüldüğü fakat çocuk büyüdükçe bunu normale döndüğünü söyleyen Op.Dr. Zeynep Büyükbaş 3. Ayından sonra bebeğin gözünde kayma devam ediyorsa doktora başvurulması gerektiğini belirtti.

Şaşılık bulunan kişinin mutlaka tedavi edilmesi gerektiği, şaşılığın kendiliğinde düzelmeyeceğini söyledi. Ayrıca şaşılığın ne kadar erken tedavi edilirse o kadar yüksek oranda iyileşme sağlanacağını belirtti.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi