Facebook çalışacak elaman bulamıyor

Facebook çalışacak elaman bulamıyor
18:50 - Mayıs 21 2019 Salı

Facebook’un Cambridge Analytica şirketiyle yaşamış olduğu verilen paylaşımı ile ilgili skandallar sebebiyle nitelikli eleman bulmakta zorlandığı söyleniyor. İyi üniversitelerden mezun olmuş kişilerin Facebook’ta çalışmak üzere iş başvurusunda bulunmadıkları ve iş tekliflerini kabulde düşüş yaşandığı ifade ediliyor.

Bu konuda CNBC’nin yapmış olduğu habere göre Facebook’un yazılım mühendislerine yapmış olduğu iş tekliflerinde önceki yıllara göre yarı yarıya düşüş yaşanmaktadır. Yeni mezun olanlara şirketin yaptığı tekliflerin de %55’e düştüğü ifade ediliyor.

FACEBOOK ÇALIŞACAK ELEMAN BULAMIYOR

Facebook’ta çalışmış olan eski personel alım uzmanlarından birkaçının CNBC ile yapmış olduğu görüşmede şirketin personel alımında çok daha hassas davrandığı ve işe alınacak personellerin şirketin gizlilik politikaları konusunda çok daha hassas olduklarını ifade ettiği bildiriliyor.  Şirketin 2018 yılında Cambridge Analytica ile yaşamış olduğu skandallar sonucunda işe alımlarda sıkıntı yaşadığı söyleniyor.

Yaşanan skandalda Cambridge Analytica şirketi’nin Facebook kullanıcısı olan 87 milyon kullanıcının bilgilerinin izinsiz paylaşılmıştı. Bunun yanında 2016 yılında ABD seçimlerinde Trump’un başkanlık seçim kampanyasında reklam çalışmalarında Facebook’un kullanılması da sorun olarak yansımıştı.

Bütün bu skandalların Facebook’ta çalışmak üzere başvuruda bulunacak olanların çalışma isteklerini olumsuz olarak etkilediği ifade ediliyor. Bu sebeple dünyanın en iyi üniversitelerinden mezun olanların artık Facebook’u tercih etmediklerini ifade eden haber kaynaklarına göre Facebook bu sebeple nitelikli eleman bulmakta zorlanıyor denildi. Bu haberler karşı açıklamada bulunan Facebook sözcüsü Anthony Harrison bu haberlerin ve verilen sayıların tamamen yanlış olduğunu ve Facebook şirketinin en çok tercih edilen şirketlerden biri olduğunu söyledi.