Evde Bakım Haziran Ayı Maaşları Yattı mı?

Evde Bakım Haziran Ayı Maaşları Yattı mı?
14:02 - Haziran 11 2019 Salı

Bu maaş için Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü’nden sevkle, sağlık kurulu raporu verebilen tam teşekküllü hastanelerden en az yüzde elli oranında, ağır engelli olduğunu gösteren rapor alınmalıdır. Küçük çocuklardaki engelli raporu, yıllık veya iki yıl için verilmektedir. Raporlarında da ağır engelli alanı işaretlenmemektedir.

Evde Bakım Haziran Ayı Maaşları Yattı mı?

Bu rapora ve engellilik oranına göre,  evde bakım maaşı bağlanmasına karar verilmektedir. Bu maaşı; engelli bireyin annesi, babası, kardeşi, eşi, çocukları, çocuklarının eşleri, torunları, torunlarının eşleri, kardeş eşleri, eşinin annesi, babası, eşinin kardeşi, amca, dayı, teyze, hala ve onların eşleri, çocukları, çocuklarının eşleri gibi kişilerin engelli bireyin bakımını üstlenmesi koşuluyla verilmektedir.

Eğer engelli bireye, yükümlülüğü olmayan birey bakıyorsa; engelli bireyin bir aylık asgari ücret miktarının üç bölü ikisini geçmemesi gerekir. Bakıma ihtiyacı olan engelli kişinin bakımını karşılayan yakını ya da vasisi ise, paylaştıkları çatı altında yaşayan bireylerin kişi başı kazancı asgari ücretin iki bölü üçünü geçmemelidir.

2019 yılı itibariyle evde bakım maaşı 1315 lira olmuştur. Bu maaşının ödenmesini bekleyen engelli yakınları için evde bakım haziran ayı maaşları yattı mı? Bekleyişi sürmektedir. Haziran ayına ait evde bakım maaşı, bugün, sadece Ordu ve Bolu illerinde yatırılmıştır.

 

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi