Dünya Bankası’ndan 314,5 milyon euro onayı

Dünya Bankası’ndan 314,5 milyon euro onayı
11:00 - Temmuz 1 2020 Çarşamba

Türkiye Demiryolu Lojistiği Dünya Bankası, İyileştirme Projesi için 314,5 milyon avroluk bir krediyi onayladı.

DM tarafından yapılan açıklamaya göre proje, seçilen demiryolu yük koridorlarındaki ulaşım maliyetlerini azaltmayı ve TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın demiryolu yük bağlantıları yapma ve demiryolu bağlantılı lojistik merkezlerini yönetme kapasitesini güçlendirmeyi amaçlıyor.

Açıklama aşağıdaki bilgileri içeriyordu:

Diyerek şöyle devam etti: “Türkiye’nin ulusal demiryolu ağının öncelikli noktası olan projeler, çok modlu bağlantı altyapısı ile son kilometrelik bağlantının inşasını destekleyecek. Bu müdahalelerin, taşımacılık ve lojistik sektörünün canlandırılmasına ve kargo sahiplerinin sürdürülebilirliğine katkı sağlaması bekleniyor. COVID-19’dan sonra proje koridorlarında tedarik zincirleri işletmek. ”

Açıklama Bulunan görüşler Dünya Bankası Türkiye Direktörü Auguste Kouame kredinin onayı, “Ekonomik ekonomik coğrafya ve emtia uzmanlığı özelliklerinin uygun olmasına rağmen, demiryolu Türkiye’nin ulaşım tonajının sadece yüzde 4’ünü oluşturuyor. yük taşımacılığının büyük çoğunluğunun hala karayolu üzerinde yapılmasını sağlayan bu tablo, önlenebilir lojistik maliyetleri ve çevresel dışsallıklar açısından ekonomik değer için önemli bir potansiyel sunmaktadır.Projenin bir parçası olacak yatırımlar demiryolu yüküne konulacaktır. ulaştırma sektörünün potansiyelini tam anlamıyla kullanması ve çevresel bir bakış açısıyla daha yeşil bir yaklaşım arayışına katkıda bulunması “dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı (UAB) tarafından hayata geçirilecek projenin üç bileşeni var:

Birinci Bileşen;

Filyos Limanı, Çukurova Bölgesi Sanayi Bölgeleri, İskenderun Körfez Limanları ve uygulama sırasında seçilecek ilave öncelikli lokasyonlar dahil olmak üzere öncelikli demiryolu ağ düğüm noktalarında demiryolu bağlantı hatları ve çok modlu bağlantıların inşasını içermektedir.

İkinci Bileşen;

Ek yük taşımacılığı, fizibilite çalışmalarının hazırlanması, ayrıntılı mühendislik projeleri, son kilometrelik bağlantı altyapısı için çevresel ve sosyal belgeler ve denetim hizmetlerinin sunulmasını içerir.

Üçüncü Bileşen;

demiryolu teknik standartlarının sağlanmasında tekdüzeliğe yönelik teknik yardım, destek dahil olmak üzere ilgili lojistik merkezleri için bir iş ve yönetim planı hazırlığı yoluyla sektörün ve demiryolunun performansını artırmayı amaçlayan bir strateji belgesinin hazırlanmasına destek sağlamak için demiryolu taşımacılığı Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları, proje uygulama desteği, kurumsal güçlendirme, kapasite geliştirme ve ikinci aşama COVID-19 müdahale desteği.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi