Coronavirüs Nasıl Öldürür?

Coronavirüs Nasıl Öldürür?
23:49 - Mayıs 7 2020 Perşembe

Corona virüsü öldürme ihtimali olan ve bu konuda dikkat edilmesi gereken, tüm dünyayı etkisi altına almış bir virüs olarak gündemdeki yerini koruyor. Corona virüsüne yakalanan bir bireyin, yaş fark etmeksizin iyileşme ihtimalinin olması gibi, ölmesi durumu da söz konusu olabiliyor. Her yaştan ve erkek – kadın fark etmeksizin bulaşan corona virüsü, bağışıklık sisteminin zayıf olması ve vücudun virüsle baş edememesi durumunda, insanların vücudunu etkisi altına alıyor. Corona virüsünün son evrelerinde, yani virüsün kendisini gösterdiği 8 – 9’uncu gün aralığında, artık nefes alma iyice zorlaşıyor ve vücuda yeterli oksijen gitmemesi nedeniyle, hastalar hayatını kaybediyor.

Corona Virüsü Nasıl Yayılır?

Corona virüsünün yayılması, kuluçka döneminde başlıyor ve kuluçka dönemi bittikten sonra hastalığın belirtileri kendisini gösteriyor. Uzmanlar bu güne dek virüse dair yaptıkları araştırmalarında virüsün kuluçka süresinin 14 gün olduğunu tespit etti ve tüm uzmanlar bu konuda birbirileriyle hemfikir.

Corona virüsünün yayılması tamamen insanlar arasında gerçekleşiyor ve insan vücudunun tanımadığı bu virüs, bu nedenle insanların bağışıklık sistemini ve akciğerlerini ele geçirebiliyor. Virüsün yayılması, damlacık yoluyla gerçekleşiyor. Akciğerlere odaklanan corona virüsü, hapşırma ya da öksürme yoluyla yayılıyor ve hasta insanların başkalarının da olduğu bir ortamda hapşırması ve öksürmesi, virüsün diğer insanlara bulaşmasına neden oluyor.

Corona Virüsünün Öldürme Riski Nedir?

Corona virüsü ölümcül bir virüs olarak dünya genelinde tüm insanları etkiliyor. Yapılan araştırmalarda uzmanların ulaştığı sonu. Virüsün öldürme riskinin, bağışıklık sistemi zayıf olan insanlar için yüksek olduğu söyleniyor. Bu nedenle bu dönemde tüm insanların bağışıklık sistemini güçlendirebilmek adına kendilerine daha çok özen göstermeleri ve kalabalık ortamlardan ve bir süreliğine dışarıdan uzak durmaları gerekiyor. Corona virüsü insan vücudunun tanımadığı bir virüs çeşidi olduğu için, virüsün bulaşmama ihtimalinin olduğu hiç kimse yok. Bu nedenle herkes bir taşıyıcı konumunda ve tüm insanların bu bilinçle hareket etmesi, hastalığın yayılmasının önüne geçmesi isteniyor.

Ateş, Öksürük ve Baş Ağrısı Corona Virüs Belirtileri mi?

Corona virüsü belirtileri birçok insanda aynı şekilde kendisini göstermekte. Virüsün araştırmacıları, her insanda görülen ortak belirtiler olduğunun altını çizdi. Corona virüsünün belirtileri neler diye bakıldığında;

  • Yüksek ateş
  • İlk olarak balgamlı sonra kuru öksürük
  • Bağ ağrısı
  • Burun akıntısı
  • Boğa ağrısı
  • Nefes darlığı ve hastalığın ilerlemesi ile solunum yetmezliği
  • Eklem ağrıları

Hastalığın en yaygın görülen belirtilerinin bunlar olduğu söylendi. Fakat öksürük, ateş, baş ağrısı gibi belirtilerin, soğuk algınlığı belirtisi olması nedeniyle, insanlar kafa karışıklığı yaşayabiliyor. Soğuk algınlığı belirtilerinde ateşlenme bir anda olurken, corona virüsünde yavaş yavaş yükseliyor ve hiçbir şekilde düşmüyor. Bu nedenle sürekli devam eden ve düşmesi için uygulanan yoların bir işe yaramadığı ateşlenmelerde, hemen bir doktora başvurmanız gerektiğini unutmamalısınız.

Mevsimsel Hastalıklar ve Corona Virüsü

Corona virüsünü mevsimsel hastalıklardan ayırt etme, birçok insan için oldukça zor. Çünkü virüsün etkileri soğuk algınlığı ya da alerjik reaksiyonlar ile neredeyse aynı. Bu da kafaların karışmasına neden oluyor. Mevsimsel hastalıklarla corona virüsü arasında ayrım yapmak için şunlara dikkat edin;

  • Corona virüsü ilk gün ateşlenme ile kendisini gösterir, grip ateşlenme ile başlamamaktadır.
  • Grip ya da soğuk algınlığında nefes darlığı görülmez.
  • Grip ve soğuk algınlığında, öksürük ilk günle birlikte balgamlı olarak kendisini gösterir. Corona virüsünde öksürük, üçüncü günde başlar ve ilk gün balgamlı, diğer günler kuru öksürük olarak devam eder.
  • Alerjik reaksiyonlarda ise kaşıntı, gözlerde akıntı, yoğun hapşırma durumları görülür. Corona virüsünde hapşırma ya da burun akıntısı, alerjik reaksiyonlarda olduğu kadar yoğun olmaz.

Kendinizde virüs mü yoksa mevsimsel bir hastalık mı olduğunu, bu noktalara dikkat ederek anlayabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Yorumlar E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi