Çiftçilere ücretsiz sebze fidesi verildi

Çiftçilere ücretsiz sebze fidesi verildi
14:37 - Mayıs 16 2019 Perşembe

Sivas Gıda Tarım ve Orman Müdürlüğüne bağlı Çiftçi Uygulama Merkezinde Sivas Valiliği tarafından planlaması yapılan “Sivas’ta Sebzeciliği Geliştirme“ çalışmaları kapsamında merkeze gelen çiftçilere ücretsiz sebze fidesi verildi. Çiftçi Uygulama Merkezinde yapılan törene Vali Salih Ayhan, Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, İl Gıda Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız ve birçok çiftçi katıldı. Program saygı duruşunun yapılması ve ardından İstiklal Marşının okunması ile başladı.

SİVAS’TA ÇİFTÇİLERE SEBZE FİDESİ DAĞITIMI YAPILDI

Çiftçilere ücretsiz sebze fidesi dağıtım programında Sivas Valisi Salih Ayhan bir konuşma yaptı. Vali Ayhan yaptığı konuşmada çiftçilerle ilgili başlatmış oldukları 5-6 aydır devam eden çalışmalardan bahsetti. Vali Salih Ayhan bu çalışmaları yapmalarındaki temel amaçlarının bu bölgede bulunan kırsal arazileri daha canlı hale getirmek olduğunu söyledi. Çiftçinin yüzünün gülmesi ve de cebinin dolmasını istediklerini de ifade eden Ayhan göreve geldikleri günden beri tarım, turizm ve sanayi gibi sürekli üreten sektörlere önem verdiklerini de ekledir. Tarımın bunların başında geldiğini ve bu konuda çok önemli çalışmalar yaptıklarını ve yeni yapılanmalara gittiklerini söyledi.

Sivas Valisi tarafından yapılan konuşmanın ardından çiftçilere temsili olarak fide dağıtımı yapıldı. Bu törende çiftçilere ücretsiz olarak sebze fideleri verildi.