”Çanakkale Şehitleri” hazırlanan programla anıldı

”Çanakkale Şehitleri” hazırlanan programla anıldı
16:45 - Mart 19 2019 Salı

Sivas’ta eğitim ve öğretim hizmeti veren Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferinin 104’üncü yıl dönümü programında ”Çanakkale Şehitleri” anıldı.

Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları tarafından hazırlanan Çanakkale Zaferinin 104’üncü yıl dönümü programı okulun çok amaçlı salonunda yapıldı. Program okul yöneticileri, öğretmenler ve öğrencilerin katılımı ile yapıldı. ”Çanakkale Şehitleri” anma programı saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.

Hazırlanan programın açılış konuşmasını Cumhuriyet Üniversitesi Vakfı Okulları Genel Koordinatörü Metin Çağan yaptı. Çağan aziz şehitlerimize bağımsızlığımızı kazanma adına çok şey borçlu olduğumuzu dile getirdi. Çağan, “ Aziz şehitlerimiz, Türkiye Cumhuriyeti ve büyük Türk milleti daima size minnettardır. Çocuklarımız çalışkanlıklarıyla, insanlıklarıyla, manevi değerlere saygılarıyla sizlere layık olmaya çalışacaklardır. Şehitlerimizin yolunda ülkemizi en güzel günlere ulaştıracaklarına inancım tamdır” dedi.

Programda konuşma yapan Tarih Öğretmeni İrfan Kara, Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasına kadar geçen zaman diliminde yaşanan çeşitli kahramanlık hikayelerini öğrenciler ile paylaştı. Programın devamında öğrenciler tarafından şiir okundu. Programın son kısmında ise müzik öğretmeni İbrahim Üçinkülüğ ve öğrencileri Çanakkale türkülerini seslendirdi.